10% korting

Stap aan boord van een onderzeeër en een oorlogsschip bij het Marinemuseum

Logo van het Marinemuseum

In het Marinemuseum zie en beleef je wat het marinepersoneel allemaal doet. Ontmoet zeehelden, bewonder wapens en uniformen, en ervaar het leven aan boord van een marineschip.

De pronkstukken van het Marinemuseum zijn de drie museumschepen. De imposante onderzeeboot Tonijn ligt hier op het droge. Gluur naar binnen en verwonder je over de krappe ruimtes waar 67 personen samen leefden.
Achter mijnenveger Abraham Crijnssen zit een indrukwekkend verhaal. Dit schip ontsnapte in de Tweede Wereldoorlog namelijk aan de Japanse invasiemacht, gecamoufleerd als tropisch eiland!
In het ramschip Schorpioen is een restaurant gevestigd waar je een hapje en drankje kunt nuttigen.

Kleuters en peuters
Ook voor kleuters en peuters is het Marinemuseum een leuke beleving. Aan boord van het museumschip Schorpioen is een speciale hoek voor ze ingericht. Ze kunnen puzzelen, bouwen en spelen met zachte knuffels. Bij hetzelfde schip staat speelschip De Korporaal. Hier kunnen kids zich heerlijk uitleven en achter het grote stuurwiel staan. Leuk voor een fotomomentje!

Ontmoet piraten en oude werfwerkers
Steek de handen uit de mouwen in de geschutmakerij! Hier staat de interactieve tentoonstelling 'Schip en Werf' waar kinderen en ouders zelf lading mogen hijsen, klinken, lassen of een boordkanon bemannen. In de zaal 'Werfwerk is mensenwerk' reis je terug in de tijd. Je beleeft het werk en leven van werkers op de marinewerf in de negentiende en twintigste eeuw. Neem ook een kijkje bij de spannende tentoonstelling 'Jacht op Piraten' en ontmoet piraten rond de hoorn van Afrika!