Alleen deze week: €5,00 korting!

Ontdek in Madurodam wat Nederland zo bijzonder maakt

Logo van Madurodam

In de nieuwe attractie 'Nieuw Amsterdam' stap je aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaar je naar het zeventiende-eeuwse New York. Houd met kanonnen de Engelsen op afstand en beleef de spanning. Hoe loopt dit af? Ontdek het in Madurodam!

Nieuw Amsterdam

In de nieuwste familieattractie van Madurodam ontdek je de Nederlandse roots van de stad New York. Het avontuur begint in het zeventiende-eeuwse Amsterdam. Hier stap je aan boord van het schip De Vergulde Bever, dat richting Nieuw Amsterdam vaart - inmiddels beter bekend als New York. Je voelt hoe het schip op de golven deint! Eenmaal aangekomen op het stadsplein van Nieuw Amsterdam mag je zelf aan het werk: met kanonnen moet je de stad verdedigen en de Engelse schepen op afstand houden. Nieuw Amsterdam is geschikt vanaf zes jaar.

Madurodam: leuk voor de hele familie

In de wereld van Madurodam komen duizenden verhalen tot leven. Het ene Madurodammertje maakt een ritje in de achtbaan, de ander trekt een sprintje om z'n trein te halen en nog een ander fotografeert de Gouden Koets op het Binnenhof. Terwijl je wandelt langs levendige marktpleinen, indrukwekkende gebouwen en kleurrijke bloemenvelden, ga je ook zelf het avontuur aan. Laad een containerschip in de Rotterdamse haven, bescherm bij de Oosterscheldekering een Zeeuws dorpje tegen een stormvloed en word de volgende Nederlandse top-dj achter de mixtafel. Bij Schiphol laat je zelf vliegtuigen opstijgen!