€2,00 korting op je tickets!

Logo van COMM Museum voor Communicatie

Zet al je zintuigen op scherp in COMM! In dit Museum voor Communicatie ontdek je wat communicatie voor invloed heeft op jou en je omgeving. En zoals communicatie interactief is, is dit museum het ook!

De invloed van communicatie

COMM is een museum met geschiedenis en toekomst. Communicatie is constant in beweging en daar past het museum zich op aan. De vraag wat de invloed is van communicatie op jou en je omgeving staat centraal in COMM. Het antwoord ontdek je vanzelf door de interactieve tentoonstellingen, historische collectie en workshops.

Schandalen en roddels in de post

Voordat je in de toekomst kijkt, moet je weten wat er in de geschiedenis gebeurde. De post was in de zeventiende eeuw het belangrijkste communicatiemiddel. Lees brieven over schandalen, roddels en het alledaagse leven. Wist je dat brieven toen op een bepaalde manier gevouwen werden, zodat niemand ze stiekem kon lezen? Privacy stond dus toen al hoog in het vaandel!

Vier etages communicatie

COMM bestaat uit maar liefst vier etages die allemaal een ander onderwerp behandelen. Stap in 'De Bubbel' op de eerste etage en ontdek hoeveel prikkels je op een dag binnenkrijgt. Op de tweede etage ontdek je de communicatie van vroeger tot de toekomst en op etage drie welke communicatiemiddelen er bestaan. Op de vierde etage praat je met een robot!

Hack het museum!

Hack met een groep het museum met de COMM Hack Tour. Tijdens deze interactieve rondleiding ontdek je geheimen en minder bekende feiten over het museum. Even je kennis bijspijkeren? Op woensdagavonden staat er een spreker op het podium bij COMM Live. Iedere week een nieuwe lezing, discussie of talkshow over communicatie!