20% korting op je tickets!

Nostalgisch dagje uit in Zuiderzeedorp Enkhuizen

Logo van Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum ontdek je hoe het dagelijkse leven van de vroegere bewoners aan de Zuiderzee was. Bekijk een schat aan foto's in het binnenmuseum of vaar met de veerboot naar het buitenmuseum en bezoek prachtige authentieke panden.

Dagje terug in de tijd

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen komen verhalen van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden tot leven! Ga mee terug naar de tijd voor 1932, toen de Afsluitdijk de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. Voor kinderen is het één groot avontuur. Er is een speurtocht door het museum, ze kunnen leren schrijven met een kroontjespen uit de jaren dertig en ze mogen zich verkleden in oud-Hollandse klederdracht.

Buitenmuseum: een dorp op zich

Het buitenmuseum is een dorp op zich, met meer dan honderdveertig historische gebouwen. Bewandel de klinkersstraten, bezoek het oude postkantoor, ontmoet Urkers en help bewoners mee met oude ambachten. Proef ook zeker een visje uit de visrokerij. Terwijl je verse vis eet heb je een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Hier zie, hoor, proef en voel je het leven van vroeger!

Binnenmuseum: schatkamer van de Zuiderzee

In het binnenmuseum bewonder je verschillende tentoonstellingen. Ga bijvoorbeeld mee op reis rondom de Zuiderzee, van Enkhuizen over de Afsluitdijk langs de Waddeneilanden. En in de Schepenhal zie je een bijzondere verzameling historische boten. In gedachten zie je de schippers en vissers al uitvaren.