Koop nu tickets
Bestel makkelijk tickets

Bezoek de oude huisjes van de Zaanse Schans

Logo van Zaans Museum

Neem de bus op Amsterdam Centraal Station naar wereldberoemde groene huisjes van de Zaanse Schans en ervaar hier het oer-Hollandse leven van vroeger. Bezoek ook het Zaans Museum en leer alles over deze streek.

Reis naar het Holland van de windmolens, de inpoldering, Honig, Albert Heijn en Verkade met een ticket vol extra's! Kijk rond in een molen naar keuze, stap in het Wevershuisje en zie in het Zaans Museum hoe zich hier, onder de rook van Amsterdam, het oudste industriegebied van West-Europa ontwikkelde.

Aan de slag in een oude chocoladefabriek

In het Zaans Museum is veel te zien, maar nog meer te doen! Trek je werkkleding aan en help mee in de vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek van Verkade. Hier draaien de originele machines nog volop. Maak je eigen chocoladewikkel en doe de Verkade speurtocht. Verder kun je in klederdracht op de foto bij een oud vissershuisje. En in de Kuiperij zie je hoe vroeger vaten en kuipen gemaakt werden.

Wat drinken met korting

Bij je ticket horen ook veel kortingen. Zo krijg je korting in souvenirwinkels en horecazaken en bij een rondvaart van Windmill cruises. Naast de heen- en terugreis heb je ook onbeperkt busvervoer in de Zaanstreek, dus je hoeft niets te missen!