Bestel gemakkelijk je tickets

De watersnoodramp van Volendam in virtual reality

Logo van Experience Volendam

Reis digitaal terug in de tijd en zie hoe Volendam in 1916 werd getroffen door een watersnoodramp. Met holografische voorstellingen en virtual reality brillen wordt het verhaal van de ramp op een indrukwekkende manier verteld.

Zuiderzeevloed

In de nacht van 13 op 14 januari 1916 werd Volendam geraakt door de Zuiderzeevloed: een watersnoodramp waarbij het water tot de dakgoot stond. Bij Experience Volendam zie en voel je wat de inwoners van Volendam die nacht meemaakten.

Zet een vr-bril op

Door de sfeer in het authentieke gebouw aan de haven, holografische voorstellingen en virtual reality brillen nemen je mee in het verhaal. Om een nog beter beeld te scheppen wordt er een film vertoond waarin je ziet hoe inwoners de storm hebben overleefd. De topattractie is een 3D-film over een schipper die in 1916 ging varen en overvallen werd door de watersnoodramp... Maar hij wist te overleven!

In de haven

Een paraplu is bij Experience Volendam niet nodig! De hele attractie bevindt zich in het pand van de Haven 154. Ook zijn er in de directe omgeving meerdere gelegenheden waar je wat kunt eten en drinken.