Gratis speurtocht en audiotour

Meesterwerken bewonderen in Het Rembrandthuis

Logo van Het Rembrandthuis

Je komt ogen tekort in Het Rembrandthuis; de woning van meesterschilder Rembrandt van Rijn tussen 1639 en 1658. De wanden van het huis zijn versierd met prachtige schilderijen, etsen en verzamelingen. Dagelijks zijn er ets- en verfdemonstraties!

Je waant je in de 17e eeuw als je Het Rembrandthuis binnenloopt. De monumentale woning is heringericht met meubels en voorwerpen uit die tijd. Zo'n 20 jaar lang heeft Rembrandt gewoond en gewerkt aan de Jodenbreestraat in Amsterdam. De woning is nu een museum en overal waar je kijkt zie je zijn meesterwerken en verzamelingen.

De schilderijen van deze oud-Hollandse schilder zijn wereldberoemd, maar wist je dat zijn etsen ook meesterwerken zijn? Museum Het Rembrandthuis beschikt over bijna de complete verzameling.

Je kunt ook zelf de kneepjes van het vak leren. Elke dag zijn er namelijk demonstraties etstechniek en verfbereiding. Tegenwoordig koop je verf gewoon in de winkel, maar in Rembrandts tijd ging dat anders. Leer het allemaal tijdens een bezoek aan dit inspirerende museum.