Koop nu tickets
Tot € 2,50 korting

Het Klederdrachtmuseum: een grachtenpand vol klederdracht

Logo van Klederdrachtmuseum Amsterdam

In hartje Amsterdam staat het Klederdrachtmuseum. Bewonder klederdracht uit onder andere Marken, Staphorst en Zeeland en luister naar verhalen van de dragers over de functie van de kleding. Ook leuk: ga op de foto in klederdracht!

Klederdracht is langzaam uit het straatbeeld verdwenen maar in het Amsterdamse Klederdrachtmuseum komen de meeste drachten samen, elk in hun eigen themakamer. Iedere kamer vertegenwoordigt een streek en is in de streekkleuren geschilderd. Ontdek wat de verschillende kleuren betekenden en welke kleding men wanneer droeg. In Staphorst werd bijvoorbeeld blauw-zwart gedragen in de rouwperiode, maar in Spakenburg was de rouwdracht paars.

De verzameling in het museum geeft een goed beeld van de belangrijkste streekkostuums, zoals gewone mensen die vroeger droegen en in sommige dorpen zelfs nu nog dragen. Tijdens een bezoek word je ondergedompeld in Nederlandse folklore en leer je veel over de Nederlandse cultuurgeschiedenis.

Benieuwd hoe de traditionele klederdracht je staat? Trek vanaf medio augustus zelf een Volendammer kostuum aan, duik de fotostudio in en ga op de foto! Leuk voor de hele familie of als uitje met vrienden.

Koop nu tickets