Koop nu tickets
10% korting

Mariniersmuseum

Logo van Mariniersmuseum

In het Mariniersmuseum ontdek je hoe mariniers overleven in oorlogsgebieden en hoe het is om in de woestijn en in de jungle te werken. Duik de geschiedenis in en verwonder je over de verhalen van het Korps Mariniers.

De Wijnhaven in Rotterdam - waar het Mariniersmuseum staat - is een belangrijke plek in de geschiedenis van het Korps Mariniers. Hier vochten de mariniers in 1940 tegen de Duitse invasie. Bekijk oude krantenknipsels, foto's van soldaten, uniformen en nog veel meer. Ontdek ook hoe mariniers de slag bij Chatham beleefden en latere misses naar Irak en Afghanistan.

Expeditie Speurneus 2.0

Tijdens Expeditie Speurneus 2.0 ga je zelf op onderzoek uit als een combat tracker. Combat trackers zijn dé speurneuzen van het Korps Mariniers. Ga je mee op een avontuurlijke wereldreis door bos en jungle? Via de ijzige vlakten van Noorwegen kom je uit in een mysterieus sporenlab, waar je allerlei sporen leert herkennen.

Speel de schietgame

Speel in het Mariniersmuseum de mitrailleurgame VUUR! en stap achter een echte mitrailleur op een bewegende boot. De opdracht is om te voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. Help de mariniers een handje, ontwapen de piraten en zorg ervoor dat het schip veilig verder kan varen. Maar pas op, de piraten zelf mag je niet raken!