20% korting op je tickets

Afrika Museum

Logo van Afrika Museum

Om in Afrika te komen, hoef je niet in het vliegtuig te stappen. In het Afrika Museum vind je namelijk alles wat dit mooie en veelzijdige continent te bieden heeft. Ga op reis en ontdek de Afrikaanse kunst, religie en onheilsbestrijding.

Vier carnaval in het Afrika Museum
Veel Afrikaanse tradities liggen niet gelijk voor de hand. Zo kennen wij carnaval uit Oeteldonk en Lampegat, maar ook in Afrika is carnaval een feestelijke traditie. Maar dan net een beetje anders. In de tentoonstelling 'Carnaval Wereldwijd' ontdek je dat er naast verschillen tussen landen uit Europa, Afrika en Zuid-Amerika ook een hoop overeenkomsten zijn. Bekijk kleurrijke video’s en foto’s, luister naar persoonlijke verhalen en bewonder uitbundige kostuums en kleine praalwagens.

Wandel door Afrikaanse dorpjes
Leer de gebruiken kennen van de Kusasi uit Ghana en bekijk de paalwoningen uit Benin. In het Afrika Museum zijn verschillende Afrikaanse dorpjes nagebouwd. Waan je voor even in een dorp in Mali en loop door de kleine akkers heen.

Cultuur vol muziek en dans
Het museum heeft ook een prachtige Afrikaanse kunstcollectie en natuurlijk speelt muziek een grote rol. Je kunt er ook zelf een feestje vieren in Afrikaanse stijl met traditionele Afrikaanse dansstijlen en Afrikaanse muziekinstrumenten.

Ontdek zelf het museum
Ook leuk: de speurtochten en kijktours. Met opdrachten bij de hand verken je het hele museum en kom je de meest interessante feitjes te weten over Afrikaanse dieren en voorwerpen. Beleef het zelf en kom langs voor een spannend Afrikaans avontuur!