Voordelige gezinstickets

Logo van Paleis Het Loo

Flaneer door de uitgestrekte tuinen en droom weg bij de luxe vertrekken met glinsterende kroonluchters en sierlijke trappen. In Paleis Het Loo beleef je hoe de Oranjes meer dan driehonderd jaar leefden.

In dit prachtige paleis ontvingen ze gasten, dwaalden ze door de bloeiende tuinen en genoten ze van uitgebreide diners van het mooiste servies. Inmiddels is het paleis een museum en dromen bezoekers weg bij het royale verleden van de Oranjes.

Herfstvakantie:
beleef de Paleisreis

Van 14 tot en met 29 oktober is er de Paleisreis voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, met allerlei leuke activiteiten. Zo leren ze in het Kinder-atelier alles over koninklijke beroepen en gaan ze vervolgens zelf aan de slag.

Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix

Momenteel bewonder je in Paleis Het Loo de iconische hoeden van Beatrix, die ze vanaf 1980 tot 2013 als koningin heeft gedragen. Aan de hand van haar hoofddeksels doorloop je in Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix haar koningschap: van feestdagen en staatsbezoeken tot de hoeden die ze droeg tijdens een doop, begrafenis of huwelijk.

Koninklijke rondleiding

Ontdek de rest van de prachtige paleisvertrekken zelf of laat je rondleiden door een gids. Er is keuze uit diverse tours; luister bijvoorbeeld naar achtergrondverhalen van de Oranjes tijdens de Paleistour of verken bij de Tuintour de zeventiende-eeuwse baroktuin met de symmetrische fonteinen. Voor kinderen is er een speciale audiotour: zij dwalen door het paleis aan de hand van het 'paleisspook'.