Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk je tickets

Moco Museum: moderne kunst van Banksy en meer!

Logo van Moco Museum

Bekijk de beroemdste kunstwerken van street artist Banksy en andere unieke, moderne kunst in het Moco Museum. Het museum is gevestigd in een negentiende-eeuwse villa in het kunstparadijs van Amsterdam: het Museumplein.

Iconische, moderne kunst door kunstenaars met een eigen visie op de wereld: het Moco Museum in Amsterdam hangt vol bijzondere blikvangers. De bekendste kunstwerken zijn de werken van street artist Banksy in de tentoonstelling Laugh Now. Bewonder veel van zijn bekendste kunstwerken: Laugh Now, Barcode, Girl with Balloon en Flower Thrower. Absolute eyecatcher is de Beanfield, dat wel 2,5 meter bij 3,5 meter groot is!

Huidige tentoonstellingen

In tijdelijke tentoonstellingen zie je werk van verschillende kunstenaars. Zo werd kunst van pop-art iconen Andy Warhol en Roy Lichtenstein eerder in Moco geëxposeerd en is er geregeld aandacht voor de upcoming rockstars of art. Zo is de eerste Nederlandse expo van New Yorker Daniel Arsham nu in het museum te zien: Connecting Time.

Villa Alsberg

Het museum zit in een herenhuis uit de negentiende eeuw. Een plaatje om te zien, met glas-in-loodramen en ornamenten op het plafond. Het klassieke gebouw staat in mooi contrast tot de hedendaagse kunst. Omdat het zo'n oud gebouw is, is het museum helaas niet rolstoeltoegankelijk.