Koop nu tickets
Bewonder het mooie huis Verwolde

Welkom op huis Verwolde!

Logo van Huis Verwolde

Vanbuiten is het statige huis Verwolde al prachtig om te zien, maar ook vanbinnen is het zeker het bewonderen waard! Loop door de ingerichte vertrekken en zie hoe de adellijke familie Van der Borch hier woonde.

Tweehonderd jaar lang bewoonde de familie Van der Borch huis Verwolde. Dit edelmanshuis uit 1776 is nog steeds in originele staat en wordt omringd door een prachtig aangelegde tuin, een park en een bosgebied. Van april tot en met oktober is huis Verwolde toegankelijk voor publiek en kun je de sfeervol ingerichte kamers onder leiding van een gids bewonderen.

Verken huis Verwolde

De gids neemt je tijdens de rondleiding mee naar de ingerichte beletage en de eerste verdieping. Loop door de prachtige kamers, zoals de gerestaureerde Chinese kamer met kostbaar Chinees behang, een kinderkamer en de bibliotheek. In het zogenaamde onderhuis kun je zelf rondkijken; hier vind je onder meer de keuken en de kamers van het personeel. Audioverhalen, foto's en gebruiksvoorwerpen geven een beeld van hoe het was om te werken op huis Verwolde.

75 Jaar Vrijheid

Welke rol speelde huis Verwolde in oorlogstijd? Luister iedere tweede donderdag van de maand om 13:30 uur naar verhalen over de Tweede Wereldoorlog en bewonder unieke foto's uit die tijd. Let op: tickets voor deze speciale rondleiding zijn apart te reserveren.

Compleet dagje uit

Naast een bezoek aan huis Verwolde kun je in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. In de keuken van het huis is nu een theeschenkerij met een terras aan het water. Een mooi plekje voor een kopje koffie of thee met wat lekkers!