Koop nu tickets
Bestel je tickets eenvoudig online!

Maritiem Museum Rotterdam: ervaar het leven op zee!

Logo van Maritiem Museum Rotterdam

Ontdek het leven op zee van vroeger én nu in het Maritiem Museum Rotterdam. Loop door de oudste en grootste museumhaven van Nederland, bekijk tentoonstellingen en ervaar hoe je zelf energie opwekt vanaf een platform op zee. Spannend!

Op zee onstaan verhalen, al eeuwenlang. Het Maritiem Museum vertelt deze verhalen aan de hand van een uitgebreide collectie en gave tentoonstellingen en experiences. Bekijk onder andere het oudste scheepsmodel van Europa. Stap aan boord van een platform midden op zee en ervaar hoe het is om energie op te wekken.

Museumhaven

Het Maritiem Museum ligt in de grootste en oudste museumhaven van Nederland. Bekijk in de vuurtoren eerst een boeiende introductiefilm over het ontstaan van de Rotterdamse Haven. Hoe groeide deze in de afgelopen honderd jaar uit tot een van de belangrijkste toegangspoorten tot Europa? Vergaap je buiten aan de vele historische schepen die voor anker liggen, neem een kijkje in de werkplaatsen en maak kennis met verschillende maritieme ambachten.

Offshore experience

Zelf ervaren hoe het is om op een boorplatform te werken? De 360 graden projectie van de Offshore Experience brengt je binnen no time midden op zee. Vind de perfecte plek voor een windmolen, zorg dat de helikopter kan landen en hijs een container bij hoge golven veilig op het platform. Duik vervolgens in een lift tot 3 kilometer onder het wateroppervlak en neem een kijkje in de toekomst. Helm op, veiligheidshesje aan, aan het werk!

Professor Plons

Ook voor de jongste zeemannen en vrouwen (van 4 tot en met 10 jaar) is een bezoekje aan het Maritiem Museum een bijzondere belevenis. Ze gaan op onderzoek uit in de haven van Professor Plons, waar ze al spelend van alles te weten komen over schepen en het werk in de haven. Hoe beland hun speelgoed eigenlijk in Nederland?

Koop nu tickets