Koop nu tickets
10% korting

Mariniersmuseum

Logo van Mariniersmuseum

In het Mariniersmuseum ontdek je hoe mariniers overleven in oorlogsgebieden en hoe het is om in de woestijn en in de jungle te werken. Duik de geschiedenis in en verwonder je over de verhalen van het Korps Mariniers.

De Wijnhaven in Rotterdam - waar het Mariniersmuseum staat - is een belangrijke plek in de geschiedenis van het Korps Mariniers. Hier vochten de mariniers in 1940 tegen de Duitse invasie. Bekijk oude krantenknipsels, foto's van soldaten, uniformen en nog veel meer. Ontdek ook hoe mariniers de slag bij Chatham beleefden en duik in latere missies naar Irak en Afghanistan.

Mariniers op Missie

Tijdens de Mariniers op Missie experience ga je zelf als marinier op missie. Met een groep van twee tot zes bezoekers kies je één van de drie missies uit. Ieder teamlid krijgt een eigen rank, met eigen skills, inclusief echte missiekleding en uitrusting! Lukt het jullie om samen te werken en de missie te volbrengen? Dankzij audio-effecten, projecties en 4D effecten lijkt de missie net echt.

Speel de schietgame

Speel in het Mariniersmuseum de game VUUR! en stap achter een echte mitrailleur op een bewegende boot. De opdracht is om te voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. Help de mariniers een handje, ontwapen de piraten en zorg ervoor dat het schip veilig verder kan varen. Maar pas op, de piraten zelf mag je niet raken!

Koop nu tickets