Koop nu tickets
10% korting

Marechausseemuseum

Logo van Marechausseemuseum

Beleef de wereld van de Marechaussee: de oudste politieorganisatie van Nederland. Wat doen marechaussees precies? Je ontdekt het in het Marechausseemuseum! Reis mee door de geschiedenis, vanaf de oprichting in 1814 tot de Marechaussee van nu.

Kijk mee over de schouders van de Brigade Speciale Beveiliging en kom erachter welke taken de Koninklijke Marechaussee heeft op onze luchthavens. Wat doe je eigenlijk wanneer iemands paspoort niet klopt? En hoe houdt de Marechaussee onze koning en koningin veilig?

Op de foto op de motor

In het Marechausseemuseum zie je allerlei indrukwekkende objecten. Bekijk kogelinslagen in een gepantserde autodeur, ervaar de robuustheid van een gepantserd rupsvoertuig en maak een stoere foto zittend op een marechausseemotor.

Leuke activiteiten

Doe de museumspeurtocht of trek een officieel uniform aan. Zo'n scherfvest voelt best zwaar! Ook leuk: maak een afspraak voor een rondleiding en doorloop de complete geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee onder begeleiding van een gids. In vakanties worden er altijd extra veel leuke evenementen en activiteiten georganiseerd.

Koop nu tickets