Beoordelingen voor muZIEum

(70 beoordelingen)
Schrijf een beoordeling

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.Tickets

zeer indrukwekkend

zeker de moeite waard

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 16 april 2022
Geweldig.

Super ervaring. Zo veel wijzer nu…

  • Biljana L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 20 april 2022
Hele bijzondere leerzame ervaring

Geweldige ervaring die iedereen een keer mee gemaakt moet hebben! Wat een respect krijg je dan voor blinde en slechtziende mensen en een waardering voor dat je zelf goed kunt zien. Super vriendelijke blinde/slechtziende mensen doen de begeleiding. Echt de moeite waard.

  • Naam bekend bij redactie
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 14 juli 2021
Confronterend, indrukwekkend

Goed

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 4 september 2020
Heel bijzonder

Hoe een plaats waar je geen hand voor ogen ziet je de ogen opent.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2020
Was met mijn kleindochter hele mooie ervaring

Wat jammer was dat we met nog twee mensen samen waren (heel aardige mensen), maar die werden rondgeleid en wij hobbelde er achteraan. Wij wachtten veel i.v.m. afstand houden en hoorden dan precies niet wat komen ging, dat werd bij ons niet herhaald en dat was jammer van de toch mooie ervaring!
Ik vind verder dat iedereen dit mee moet maken om zo nog meer of meer respect te krijgen voor de anders ziende mens.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 5 augustus 2020
Een heel bijzondere ervaring

Een heel bijzondere ervaring, dit moet je meegemaakt hebben om erover mee te kunnen praten. Best wel spannend.

  • Debby M.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 27 december 2019
Geweldig

Super beleving. Geld dubbel en dwars waard

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 26 oktober 2019
Mooie beleving

Helaas ging het mis met de indeling van de groepen. 1 persoon moest met vreemden, dat wilde we niet. Tegemoetkoming is dan slecht is mijn ervaring. Slechts een consumptie als compensatie. Vertragingen op de weg en uitvallen van de bus is onmacht en komt helaas voor.Hierdoor waren we 10 min voor rondleiding aanwezig. Bij
Inchecken 3 x 2 personen voor ons dus ook wachtijd. Vond de oplosdjng en de klantgerichtheid bij een groep van 24 mensen niet na tevredenheid.

  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 7 september 2019
Bezoek aan donkere beleving

Indrukwekkend en bijzonder om mee te maken, prima begeleiding gehad

  • Nel B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 24 augustus 2019
een dagje weg

indrukwekkend

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 17 augustus 2019
wat n ervaring!

leuk voor iedereen, boeiend, wakkert nieuwsgierigheid aan!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 12 augustus 2019
unieke beleving

Unieke beleving waar we erg van onder de indruk zijn!
Wij hebben de ribbelroute gelopen.
En mochten zo ervaren en beleven hoe het is om bepaalde oogaandoeningen te hebben, dit onder begeleiding van iemand met zelf een visuele beperking.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 30 juli 2019
Goed zicht

Zeer interessant en leerzaam, samen met mijn kleindochter van 10 jaar.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 16 juli 2019
Geweldige ervaring voor iedereen!

Ik wist niet wat ik moest verwachten van de donkerbeleving, maar dit is zo'n mooie ervaring dat ik vind dat iedereen dat eens mee moet maken. Het is gek hoe snel je gewend raakt aan je door een ruimte bewegen zonder zicht. Ook zeker educatief en heel goed om een beter begrip te kweken voor blinde en slechtziende mensen, want het is zeker niet makkelijk!
Maw: een enorme aanrader.

  • M E.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 8 juni 2019
Heel erg leerzaam, een eye opener!

Zit al in de titel....omdat ik zelf sinds een paar jaar met een visuele handicap kamp, was het voor mij ook confronterend. Heb goede adviezen en tips van de gids gekregen.
Dat helpt bij mijn eigen verwerkingsproces.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Ik ging alleen
  • Bezoekdatum: 14 mei 2019
Bijzondere ervaring

Zeer interessante en waardevolle ervaring. Belevenis doet zijn naam eer aan. Ik ga zeker nog terug en dan vergeet ik niet de euro contant in mijn zak te steken om de ervaring compleet te maken.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 30 april 2019
Slechte uitleg

We waren zondag 5 mei met een groep van ruim 40 volwassenen. De ontvangst was rommelig, ik begreep niets van de uitleg. Groot was mijn verbazing toen ik na de uitleg in de blikopener werd gedirigeerd. Tip: laat de gastvrouw eventueel met behulp van beamer een duidelijk overzicht geven van de in te delen groepen en hoe het verder gaat. Tv

  • College b.
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 5 mei 2019
Bijzondere ervaring!

Wat een toffe ervaring! Wij deden de donkerbeleving. Heel indrukwekkend om eens in het leven van een blinde of slechtziende te duiken. Een gids die ons zeker goed begeleidde en interessant om vragen te kunnen stellen over hoe zij het dagelijks leven ervaren.

  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 3 mei 2019
Een must voor iedereen

Goed te ervaren hoe het is om blind te zijn indagelijks lever. Hoe snel je op je andere zintuigen kan vertrouwen heeft mij verbaasd.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 4 mei 2019
‘Het opent je ogen’

Bedankt Jack voor het “kijkje in jouw leven”

  • Maureen, L. e. E.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 1 mei 2019
Ribbelroute

Prima ontvangst en meedenken met de groep. Wat een beleving deze wandeling en wat een respect voor de visueel gehandicapten die er werken. Een fantastische ervaring.

  • marij d.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 16 april 2019
Effe weg van visuele prikkels

De huiskamer, tuin, stad en bar in het donker bezocht. Leuke ervaring.

  • Manon C.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 2 april 2019
Heel bijzondere ervaring

Ik kan me nu een beetje voorstellen hoe het is om als blinde door het leven te gaan en wat zij meemaken in het dagelijks leven. De gids is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Het voorprogramma de blikopener vond ik erg creatief bedacht. Eigenlijk zou iedereen hier een keer heen moeten gaan. Het is een verrijking.

  • Marjon B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 8 maart 2019
Bezoek

Het was erg leuk en leerzaam

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 13 januari 2019
Verrassend en bewustwording.

Heldere kijk in t leven van mensen met zicht beperking.
Ik noem bewust t woord 'kijk' omdat onze (blinde) begeleider dit regelmatig gebruikte tijdens onze tocht in het donker. Dat vond ik zo mooi en bijzonder. Het woord ' kijken' krijgt zo veel meer betekenis! Van ervaren leer je 't meest, is voor mij weer gebleken. We komen zeker terug om de 2 andere belevenissen te ervaren.

  • Jessica S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 28 november 2018
Gave ervaring

Gave ervaring in het centrum van Nijmegen. Moet je gewoon een keer meemaken. Goede bewustmaker. Grappig ook hoe we allemaal de leeftijd van onze gids finaal verkeerd hebben ingeschat.

  • Daphne V. L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 23 november 2018
Leven

Een geweldige ervaring.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 27 oktober 2018
Super indrukwekkende belevenis

hele leuke indrukwekkende belevenis om te ervaren hoe het is om blind te zijn.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 19 oktober 2018
Leuke ervaring

Het is een hele leuke ervaring om eens mee te maken hoe het is om op vakantie te gaan als je niets ziet. Waar 'loop' je zoal letterlijk en figuurlijk tegenaan. Ik heb nog meer respect gekregen voor blinden en slechtzienden.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 17 oktober 2018
heel interessant. Zou het iedereen aanraden

heel goed.

  • jwm J.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 25 augustus 2018
1 Uur beleving in de wereld van blinden.

Een muZIEum met "realiteit"! Keurige info vooraf en goed rondleiding. Zal het iedereen aanbevelen!!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2018
Interessant voor jong en oud

Wij, gezin met twee kinderen van 13 en 9, hebben een rondleiding gehad in het donker. Was indrukwekkend om eens mee te maken. De blinde begeleider kon veel vertellen waar hij in het dagelijks leven (al dan niet letterlijk) tegenaan loopt.

  • Elke
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 29 juli 2018
mooie ervaring

mooie ervaring. Hoe afhankelijk zijn we als ziende mensen van ons zicht, we waren reddeloos verloren. Veel lol gehad. Heel blij dat we in het echt wel kunnen zien. En vreemd dat je nooit zult weten hoe de ruimtes eruit zagen

  • i c.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 10 juli 2018
Interessant en bijzondere ervaring.

Aanrader

  • Natascha
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 18 april 2018
Grote indruk

Wat heeft dit bezoek een grote indruk op ons achtergelaten.
Wij zullen dit de rest van ons leven mee dragen en kijken op een andere manier de wereld in.
Muziem en gids dankjewel !!

  • Karin E.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 4 april 2018
leuk om mee te maken met onze twee kinderen.

De rondleiding a 1 uur was leuk. Goed en open contact met de slechtziende gids aan wie je veel vragen kon stellen.
Museum zelf was klein maar wel veel te doen. Je kunt je er makkelijk nog ene uur vermaken. Ook lekkere koffie gedronken met ene heerlijke brownie.
Locatie van het museum is handig midden in het centrum
Prijs is wel aan de hoge kant.

  • froukje l.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 9 januari 2018
Begrip en respect scheppend

Je krijgt begrip en gevoel bij hoe een visueel gehandicapt persoon leeft. Wat we mistten was de check na zo'n beleving om te zien hoe het er nu werkelijk uitziet.
Je ervaart de tijd heel anders, maar je wilt ook zien of je de omgeving die je denkt te hebben bezocht ook een beetje klopt met hoe je jezelf die hebt voorgesteld en gevormd hebt in je hoofd

  • M.C. D.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 9 september 2017
Interessant, waardevol en leerzaam

Wij hebben de donkerbeleving gedaan om te ervaren hoe het dagelijks leven is van iemand die blind is. Afwisselende boeiende ruimtes. Opvallend was dat je andere zintuigen extra hun werk gaan doen. Zeker de moeite waard om heen te gaan!

  • Marijke A.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 3 januari 2017
Indrukwekkend

Het MuZiem is geweldig om te ervaren hoe blinde mensen in hun dagelijks leven functioneren - dit wordt op een zeer realistische manier gedaan.

  • Mieke B. v.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 13 november 2016
Zeer bijzonder. Een echte aanrader!

Erg interessant en bijzonder om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

  • D. K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2016
Zeer bijzonder. Een echte aanrader!

Erg interessant en bijzonder om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

  • D. K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2016
Spannend, leerzaam

Zeer leerzaam en intrigerend. Vanuit ander perspectief naar de wereld 'kijken' Voor elke leeftijd een bijzondere en leuke ervaring.

  • S H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 16 oktober 2016
Teamuitje

Goede ontvangst, uitleg en prima begeleider

  • Tosca B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 12 oktober 2016
Heel bijzonder

Goed om een keer te 'zien' hoe het is om blind te zijn. We hebben een heel goede beleving gekregen van Jan-Willem hoe het is om te wonen, boodschappen te doen en uit te gaan als je niets ziet.

  • nicole
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 9 oktober 2016

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL

Geweldig

Het bezoek aan Muzieum was een bijzondere ervaring. Een uitdaging voor m'n tast- en gehoorzin en m'n voorstellingsvermogen. Tim leidde ons met veel aandacht door Parijs en over de 'liefdesbrug' richting terras met bar. Ik kan en bezoek van harte aanbevelen

  • Herman.
  • Bezoekdatum: 14 juli 2021
Bijzondere ervaring!

Erg leuk gedaan en het is een hele bijzondere ervaring waardoor je merkt hoe blij je mag zijn met volledig zicht. De tourleiders legden alles duidelijk uit en zorgen dat je veilig door het drukke centrum van Nijmegen kunt lopen. Heel erg bedankt!

  • Thierry ..
  • Bezoekdatum: 3 april 2018
Enorm indrukwekkend!

Met een vriendin (18) ben ik in het Muzieum geweest, en we hebben de donkerbeleving 'een dag uit het leven van ...' gedaan. De rondleider Lars heeft ons kennis laten maken met het leven van iemand die blind/slechtziend is. Ik ben nog steeds vreselijk onder de indruk. We hebben een fantastische dag gehad, die me nog lang bij zal blijven. Ik wil zeker nog een keer terug voor de andere donkerbeleving. Een aanrader voor iedereen die een leuke, indrukwekkende, gezellige, informatieve middag wil hebben.

  • Anne.
  • Bezoekdatum: 29 april 2017
Bijzonder beleving

ZUSSENDAG was een groot succes mede door het bezoek aan MuZIEum
Het is een hele ervaring om te beleven wat een blinde mee maakt
Door Maud die zelf blind is werden door het pikke donker rondgeleid
Maud liet ons haar huiskamer zien (voelen) de winkel, het park enz.
Een geweldig donker ervaring deze beleving is een echte aanrader

  • Henriette v. G. v. O.
  • Bezoekdatum: 18 januari 2016
Moet je gezien hebben!

Wat een ervaring. En wat zijn we in deze maatschappij afhankelijk van zien!

  • Niekie.
  • Bezoekdatum: 28 juli 2015
Onder de indruk

Donderdag 9 okt. hebben wij met 13 dames het muZIEum bezocht en daarna gegeten in restaurant de Stadstuyn.
Wij waren allemaal onder de indruk en vonden het een zeer bijzondere ervaring. De rondleiding door de mensen die blind zijn hebben ons een andere kijk gegeven op het leven want het is echt niet “gewoon” dat je alles kunt zien.
Het verrassingsmenu in de Stadstuyn was heerlijk en goed verzorgd! Wij hebben ook daar met andere ogen gekeken en geproefd, alle zintuigen goed laten werken.
Met veel mensen hebben wij onze ervaring gedeeld in de hoop dat ook zij een bezoek aan het muZIEum brengen.

Margreet

  • Margreet.
Indrukwekkend

Een uitje dat je nooit meer vergeet. Je verbeelding spreekt.

  • Renée.
Heel bijzonder

Johan leiden ons rond in het donker wat een ervaring en het was zo gezellig zelfs in het donker, bij de eerste kennismaken van Johan in het donker ga je bij de stem gelijk een beeld vormen waar je dan ook steeds mee rond loopt maar bij het daglicht komt er een heel ander gezicht te voorschijn,heel bijzonder, Johan bedankt ..

  • Dames D.
  • Bezoekdatum: 8 juni 2014
Bijzonder en leerzaam

Een mooie ervaring. Erg bijzonder en leerzaam. Zeker een aanrader!

  • Bob v. D.
  • Bezoekdatum: 10 januari 2014
het was indrukwekkend

wij hadden een spontane leuke jongenman
het was indrukwekkend.

  • jose v.
  • Bezoekdatum: 19 november 2013
Een ervaring om nooit te vergeten

Je ervaart hoe het is om niet meer te kunnen zien en je krijgt met een klein groepje een persoonlijke rondleiding in het donker van iemand die blind is.. Mooi om te ervaren hoe al je andere zintuigen hun werk dan doen.

  • Mariet v. W.
bijzondere beleving

Dankzij de minidonkerbeleving in de vierdaagseweek hebben wij (vrouw 27 en vrouw 29) woensdag de echte donkerbeleving ervaren. Vooral deze donkerbeleving is ook voor volwassenen een aanrader: bijzonder, eyeopener, interessant, spannend.
Extra complimenten voor de blinde begeleiders (o.a. Bart en Sjef) die met veel passie en enthousiasme vertellen over 'hun wereld' en open staan voor onze vragen.
Na de donkerbeleving van zeker een uur (in de kelder van de schouwburg) is er nog meer informatie te 'beleven' (in de foyer); interviews zien & horen; memory horen; drie op een rij voelen; geuren ruiken.
Tenslotte hebben we nog een ouderwets kaartje geschreven, in braille natuurlijk!

  • Rianne &. M.
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2013
Geweldige ervaring!

Mijn nichtje van 11 zei "ik ben nog nooit ergens geweest waar het zo donker was". Ze vond het 'gaaf'. En ikzelf trouwens ook ;-)
Mooi om te zien was dat ze zich echt realiseerde hoe moeilijk het dagelijks leven is voor een persoon die een visuele beperking heeft.

Het muzieum is een heel leuk uitstapje: de ervaring in het donker duurt iets meer dan een uur, en in de ontvangstruimte kun je nog diverse activiteiten doen die te maken hebben met zicht, licht, en gezichtsbedrog.
In totaal kun je hier zo'n 2 a 2,5 uur doorbrengen. Het is een ervaring!

  • Lyset.
  • Bezoekdatum: 6 augustus 2013
Geweldig

Zo bijzonder en speciaal. Een echte aanrader. ook om op een positieve lerende wijze bewust te worden gemaakt van je handelingen en waar je nu nog veel meer rekening mee houdt al s je iets weg zet. Zoals: is dit handig? Staat het ECHT niemand in de weg.

  • Van d. H.
  • Bezoekdatum: 8 juni 2013
Zeer leerzaam!

Wij zijn met onze kinderen van 14 en 9 naar het Muzieum geweest. Het is een echt ervarings-museum. Voor ons allemaal was het heel leerzaam en je voelt even aan den lijve hoe iemand die blind is, het leven ervaart. Ook onze kinderen vonden het boeiend.

  • Marjo.
  • Bezoekdatum: 26 april 2013
Hele ervaring !!

Naar aanleiding van het geen dat het MuZIEum is uitgeroepen tot het meest innovatieve uitje van 2013, ben ik op bezoek geweest in het MuZIEum.

Ne eerst door vriendelijk personeel begroet te zijn kreeg ik een stok instrucie, waarna je door een
Medewerker richting de donkerbeleving wordt gebracht, en waar een blinde, of zeer slechtziend gids
Je meeneemt is zijn of haar wereld.

In het begin best even vreemd, maar na een gewenning van ongeveer 5 minuten en door de goede begeleiding van de gids, kom je geheel terecht in zijn of haar wereld van het niet zien.

Ik was verbaast te ervaren hoe snel je bepaalde zaken kunt herkennen als je niets ziet, ik ervaarde
Dat ik beter op het gehoor lette, en ook de geuren.

Al met al een zeer leerzame ervaring.

Binnenkort ga ik nog een keer terug, want er is ook een 2e donkerbeleving.
De gids gaf ook aan dat de 2e donkerbeleving als thema op reis is.

Nou ook dat wil ik wel eens ervaren.

  • Aalten.
  • Bezoekdatum: 23 april 2013

Leuke ervaring. Je staat verwonderd wat blinden zich moeten concentreren. Ik ging met mijn kleindochter van 12 jaar die het echt heel bijzonder vond en ook door de blinde gids attent gemaakt werd op diverse dingen .
De gids was ook heel goed, rustig en liet je aan diverse situaties wennen.
Een aanrader

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 31 januari 2009

Het museum zit in een prachtig gebouw. Eerst hebben we het museum bezocht. We hebben geschreven in braillle en zijn van alles te weten gekomen over het oog. Daarna de rondleiding gehad. Het was zo leuk , we hebben vreselijk gelachen daarnaast was het enorm indrukwekkend om werkelijk te ervaren hoe het is om je gezichtsvermogen te moeten missen.

  • Felice P.
  • Bezoekdatum: 31 januari 2009

Ik ben samen met 10 hoogbegaafde kinderen naar uw museum geweest. Ze vonden het geweldig. Echter wel jammer dat de twee jongste kinderen niet in het donkere gedeelte mochten.
Ze hebben er veel van geleerd.

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 27 januari 2009

Muzieum, prachtig evenement om je in te leven hoe het is om blind te zijn!!

  • Ina d. V.
  • Bezoekdatum: 11 januari 2009

Ben hier met een teamuitje naar toegeweest en ik vond het zeer zeker de moeite waard.
Ben een hele ervaring rijker.
Je gaat met een blinde begeleider op pad en maakt in ongeveer een uur mee wat een blinde allemaal tegenkomt in het dagelijks leven.
Je ziet uiteraard niks want alles is volledig donker gemaakt. Je krijgt ook een blindegeleide stok mee.
Ook dat is al een ervaring om daarmee te leren lopen.
Wij hadden na dit avontuur nog een heerlijke lunch!

  • J.D..
  • Bezoekdatum: 6 juli 2008

wij zijn afgelopen zaterdag naar het Muzieum in Nijmegen geweest. We namen niet het arangement dat was te duur ( uitje misdienaars en kinderkoor)de leeftijd varieerde van 6 tot 15 jaar.
Maar er was voor iedereen wat te doen, we hebben ons zeker 3 uur vermaakt en de kinderen vonden het jammer dat we weg moesten. De toilletten waren schoon, voor de oudere was er een lift,het resaurant was gezellig met grote tafels waar je met 10 man aan kan zitten.
Echt ik raad het iedereen aan om er een een keertje naar toe te gaan, het ligt vlak aan het spoor dus je bent er zo.

  • Margot v. R.
  • Bezoekdatum: 26 juni 2008

Dit museum is de moeite waard op samen met een persoon die blind is te bezoeken. Voor de blinde persoon is er weinig nieuws onder de zon, die geniet echter volop van de hulpeloosheid van de ziende. Voor de ziende is het een aparte ervaring, waarover nadien met elkaar oover gesproken kan worden.
Voor vrienden van een slecht ziend persoon haast een must om dit samen te beleven

  • N.N..

Geweldig muzieum. Nou ervaar je pas echt dat je ogen je kunnen bedriegen, je kunt zien hoe het braille-schrift werkt. Geweldig!! Voor iedereeen aan te raden!

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 25 april 2008

Echt SUPERbijzonder en briljant museum.
Leuke afwisseling van ervaren, zien en begrijpen. Het is wonderlijk om eens écht te kunnen ervaren en voelen hoe het leven eruit ziet voor iemand die blind is.
Interessant om de werking van het oog uitgelegd te krijgen en heel leuk om braille te typen en gezelschapsspelletjes blind te spelen.
Ik was laaiend enthousiast ('zoiets bijzonders ervaren is uniek!') en heb me met gemak een hele middag kunnen vermaken in dit ervaringsmuseum. Een échte aanrader voor jong en oud!
Een minpuntje vind ik de prijs. Uiteindelijk betaal je ongeveer 15 euro entree inclusief de rondleiding in het donker.
Er zijn geen kortingen mogelijk als je bijvoorbeeld een CJP of studentenkaart hebt. Ik vond dat best prijzig voor een museum, al was het het achteraf toch zéker wel waard!

  • N.N..

DagjeWeg.Tickets · service@dagjewegtickets.nl
KvK 60256281 · Amsterdamseweg 9 · 6711 BE Ede
gdkpst