Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk je tickets

Duik in Zeeuwse zeeavonturen in het muZEEum

Logo van Zeeuws maritiem muZEEum

Zeeuwen zijn trots op hun maritieme roots. Kleine en grote helden voeren over de Zeeuwse zee. Ontdek hun avonturen in het Zeeuws maritiem muZEEum en duik met een gratis speurtocht voor kinderen in de rijke maritieme geschiedenis van Zeeland.

Zonder zee geen Zeeland! De Zeeuwse zee heeft prachtige verhalen en heldhaftige avonturen voortgebracht. Van de VOC en Michiel de Ruyter tot Napoleon: grote namen trotseerden de Zeeuwse wateren. Het muZEEum zet bijzondere gebeurtenissen uit de maritieme geschiedenis van Zeeland op een rij en laat zien wat die hebben betekend voor Nederland. Bekijk een uitgebreide collectie over Michiel de Ruyter, schilderijen van het Vlissingen van vroeger en speciale vondsten van de zeebodem.

Gratis speurtocht voor kinderen

Met een speurtocht en allerlei spelletjes ervaren jonge en oude bezoekers zelf het heden en verleden van de Zeeuwse zee. Begeleid bijvoorbeeld een modern schip veilig naar de Antwerpse haven, ontdek Paaseiland als historische ontdekkingsreiziger of duik als zeeheld in spe mooie schatten op. Voor kinderen is de speurtocht gratis.

Bewonder schatten van de zee

Het muZEEum bestaat uit meerdere panden, daterend uit vier verschillende eeuwen. Een mooie combinatie van het Vlissingen van toen en nu. Bekijk opgedoken restanten van schipbreuken, treed in de voetsporen van beroemde Vlissinger Michiel de Ruyter en bewonder een van de grootste onderwaterarcheologie collecties van Nederland. Aanrader: vanaf de uitkijktoren van het museum heb je een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Koop nu tickets