Koop nu tickets
Boek met 25% korting

Reis door de tijd in Museumpark Archeon

Logo van Archeon

Stap midden in de geschiedenis in Archeon en ontdek hoe het leven vroeger was. Van de prehistorie en de Romeinse tijd tot de middeleeuwen: beleef hier alles zelf. Leuk: doe mee met historische activiteiten, zoals zwaardvechten en kalligraferen!

Beleef een dag vol avontuur in Archeon! Leer zwaardvechten, bak broodjes boven het vuur en leer alles over Spartacus in de expo in het badhuis en bezoek de Romeinse werf, waar het Romeinse schip De Zwammerdam 2 wordt gerestaureerd.

Ga terug in de tijd in Archeon

Ga in Archeon mee terug in de tijd! Bezoek een kamp van de jagers-verzamelaars, bekijk hoe ze leefden en ontmoet de eerste boeren uit de bronstijd en de ijzertijd. Wandel daarna vanaf een Romeins stadje zo de middeleeuwen in. In één dag maak je een tijdreis door verschillende tijdperken.

Op reis met de Romeinen

In Archeon vind je een Romeins stadje, compleet met een badhuis, tempel en Romeinse herberg. Voel je hier voor even zelf een Romein en leer Romeins masseren, maak een fibula en ga op kruidenspeurtocht. In het Romeins Museum ontdek je nog meer over onze geschiedenis en ga je zelf aan de slag als archeoloog. Onderzoek aardewerk en raak skeletten van dieren aan - als je durft! De Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn leren ons meer over soldaten en de lokale bevolking van toen. Leer zelf schrijven zoals de Romeinen, ontdek welke wapens ze bij zich droegen en waar ze mee betaalden.

Duik in de middeleeuwen

In het middeleeuwse stadje Gravendam beleef je de veertiende eeuw. In de ambachtshuizen zie je de houtbewerker, bakker en smid keihard aan het werk. Maak hier zelf een vilten armbandje en leer zwaardvechten of boogschieten. Er is ook een leuke speeltuin en een doolhof voor kinderen om in te spelen.

Koop nu tickets