Koop nu tickets
Speciale actie: €2,50 korting

Beleef de Tweede Wereldoorlog alsof je er zelf middenin zit!

Logo van Airborne Museum at Hartenstein

Reis terug naar 1944 in Airborne Museum Hartenstein en maak de Slag om Arnhem mee alsof je er zelf bij bent. De ondergrondse Airborne Experience is uniek in Europa!

In de Airborne Experience dwaal je door de Arnhemse straten. Om je heen klinken geweerschoten, Duitse bevelen en angstkreten. Superspannend! Stap ook in het zweefvliegtuig en reis naar Operatie Market Garden en de gevechten om de brug bij Arnhem. Gaan jullie het halen, want de schoten en bominslagen komen wel heel dichtbij.

Villla Hartenstein

Airborne Museum Hartenstein vind je in Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was deze monumentale villa het hoofdkwartier van de geallieerden. De vaste tentoonstelling begint met de villa zelf. De hoofdetage ademt weer helemaal de sfeer van toen, compleet met de oorspronkelijke muurschilderingen. Maar dan ga je de trap op en sta je opeens midden in de Tweede Wereldoorlog, groot op de muren om je heen geprojecteerd. De authentieke objecten, foto's en documenten in de verschillende kamers laten details van de strijd zien. Samen met de persoonlijke verhalen van veteranen en burgers brengen ze de Slag om Arnhem even heel dichtbij.

Voor de kids

Kinderen kunnen op onderzoek gaan door het museum met hun eigen audiotour. En de konijnenholen van de konijnen van Waterschapsheuvel induiken! Hier reizen ze door vier kamers - escaperooms eigenlijk - waar ze samen met de konijnen via puzzels en opdrachten de sleutel naar de vrede moeten zien te vinden. Mooi weer? Dan kunnen ze lekker naar buiten en daar speuren naar sporen van de oorlog.

Koop nu tickets