Koop nu tickets
Tot € 2,- korting op je tickets

Verken de sprookjesachtige tuinen van Kasteeltuinen Arcen

Logo van Kasteeltuinen Arcen

Een park om lief te hebben: Kasteeltuinen Arcen. Waan je in verre oorden in de thematuinen rondom het kasteel, wandel tussen duizenden rozen of ontdek de exposities in het kasteel. Bijzonder: speel midgetgolf tussen de watervallen!

Zoals elk seizoen zijn charme heeft, heeft elke tuin in Kasteeltuinen Arcen iets unieks. Verken de prachtige siertuinen rondom het zeventiende-eeuwse Kasteel Arcen nabij het pittoreske dorpje. In de kasteeltuinen vind je onder meer een Rosarium waar duizenden rozen bloeien. Of waan je Azië, Italië en andere verre oorden in de vele wereldtuinen. Overal zie je weer iets anders moois! Ook in het kasteel is veel te bewonderen. Bezoek exposities, verken de historisch ingerichte etage vol meubels en schilderijen van vroeger of woon een pianola concert bij.

Rosarium: duizenden romantische rozen

Het romantische Rosarium, een weelderige wereld vol rozen, is een van de hoogtepunten van Kasteeltuinen Arcen. In totaal zijn er achtduizend rozenstruiken, met honderdvijftig verschillende soorten rozen. Een lust voor het oog - en voor de neus, want die bloeiende rozen ruiken heerlijk! Er zijn tien rozentuinen, elk met hun eigen thema. In de Klimrozentuin is een gezellig theehuisje, in de Namentuin bloeien rozen die vernoemd zijn naar beroemdheden en in de Romantische Tuin hangt een extra romantische sfeer.

Avontuurlijke ontdekkingsreis door het groen

In de Japanse tuin prijkt een felrode Tori en in Lommerrijk zoek je de schaduw op onder diverse boomsoorten. Maak een reis langs allerlei werelddelen in de verschillende wereldtuinen. Waan je in Zuidoost-Azië in de Oosterse Watertuin en het Bamboebos en wandel door Toscane in de Italiaanse Tuin.

Leuk voor kinderen

Er is ook genoeg te doen voor kinderen! Ontdek het park met een speurtocht, speel midgetgolf, aai dieren op de Aaiweide of voer koi-vissen. Leuk: er is ook een speelstrand met een trekvlot!

Koop nu tickets