Koop nu tickets
25% korting op je tickets

Neem een duik in het Nederlands Watermuseum Arnhem

Logo van Nederlands Watermuseum Arnhem

Verborgen in én onder park Sonsbeek ligt een uniek doe-museum: het Nederlands Watermuseum. Hier leer je spelenderwijs alles over het gebruik van water en het beheer van dijken aan de hand van allerlei proefjes. Een spetterend dagje uit!

Hoeveel water gebruik jij per dag? En komt er over vijftig jaar nog wel water uit de kraan? In het Nederlands Watermuseum, in én onder park Sonsbeek in hartje Arnhem, ga je zelf op zoek naar het antwoord op deze vragen. Het Nederlands Watermuseum staat namelijk vol proefjes en is een echt doe-museum!

Lekker veel zelf doen

Speel met water, voer proefjes uit en waag je aan spannende spelletjes. Maak een tochtje door het riool om water te zuiveren of leer meer over hoe het toch kan dat Nederland onder de zeewaterspiegel ligt. Waan je een wetenschapper terwijl je je eigen shampoo maakt en duik het laboratorium in.

In een oude watermolen

Het Nederlands Watermuseum is gevestigd in de oude Begijnenmolen uit de vijftiende eeuw, waar vroeger koren werd gemalen met de kracht van water. Een perfecte plek voor een spetterend dagje uit waarbij je alles leert over dijkbeheer, drinkwater, grondwater en het gebruik van water over de hele wereld.