Koop nu tickets
Koop makkelijk en snel tickets

Museon: duik in het verhaal van onze wereld

Logo van Museon Den Haag

Het Museon draait om onze wereld. Van de mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven. Doe proefjes, maak puzzels en raak alles lekker aan. Handen thuishouden hoeft in dit museum namelijk niet!

Lekker overal aanzitten

Het leuke van het Museon is dat je bijna overal aan mag zitten en heel veel zelf mag doen. Een rijtje opdrachten leert je om de aarde schoon en gezond te houden. Klik vervuiling weg in rivieren, kook virtueel een gerecht met insecten en word de held van de dag!

Op naar een duurzame wereld

De tentoonstelling One Planet draait om de zeventien duurzame doelstellingen die de Verenigde Naties in 2015 stelden. Deze doelstellingen gaan over oplossingen voor grote wereldproblemen, zoals milieuvervuiling en armoede. De bedoeling is dat ze in 2030 allemaal gehaald zijn. Hoe zorgen we er met z'n allen voor dat iedereen genoeg te eten heeft? En hoe kun jij het verschil maken en zorgen dat de aarde niet uitgeput raakt? Over dit soort vragen denk je na in de tentoonstelling.

Van de Noordpool tot de Romeinen

Naast de grote tentoonstelling One Planet zijn er nog een paar kleinere, permanente tentoonstellingen. Deze gaan over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld de Romeinen, de prehistorie, satellieten, vulkanen en het leven op de Noordpool. Bovendien is er de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van National Geography die twee keer per jaar prachtige, nieuwe foto's showt.

Tip: De kalender van Museon staat bomvol tijdelijke activiteiten en leuke evenementen!

Koop nu tickets