Koop nu tickets
Nu 20% korting op je tickets

Zet koers naar Batavialand in Lelystad

Logo van Batavialand

In Batavialand ontdek je hoe Nederland meer dan 7000 jaar tegen water vocht, dankzij water opleefde en door water voorspoed vond. Een leuk, leerzaam en interactief dagje uit voor het hele gezin!

Batavialand is een tof doe-museum voor het hele gezin. Wanneer het mooi weer is, ga je zelf aan de slag aan de werf in de frisse buitenlucht. Maar ook binnen in het museum vervelen jong en oud zich geen moment. Bekijk boeiende (historische) tentoonstellingen en stap aan boord van de gigantische replica van het VOC-schip Batavia. Wow!

Wat is er te doen in Batavialand?

Sta zelf aan het roer en ontdek alles over de IJsselkogge, graaf als archeoloog dingen van vroeger op en ontrafel geheimen in de onderwaterwereld Watermensen. Om een waterwerk, werf of schip draaiende te houden, is veel mankracht en ambacht nodig. Heb jij het in je? Test je skills als ambachtelijke smid of touwslager of ga aan de slag als ingenieur of waterbouwer en leg zelf polders en dijken aan.

Historische topstukken

Nederlandse wateren zitten vol historie. Loop langs de zestig meter lange Flevowand en bewonder geborduurde scènes die het verhaal van de vroegere Zuiderzee vertellen. Absoluut topstuk in de tentoonstelling Vergane schepen in Batavialand is een 'ventjager', een scheepswrak dat bij de drooglegging van Flevoland werd gevonden. Het wrak ging rond 1710 ten onder op de Zuiderzee en is dus een bijzonder historisch pronkstuk.

Koop nu tickets