Koop nu tickets
Nu 20% korting op je tickets

Zet koers naar Batavialand in Lelystad

Logo van Batavialand

In Batavialand ontdek je hoe Nederland meer dan 7000 jaar tegen water vocht, dankzij water opleefde en door water voorspoed vond. Een leuk, leerzaam en interactief dagje uit voor het hele gezin!

Ga op avontuur in Batavialand! Batavialand heeft een werf (buiten) en een museum (binnen) vol leuke doedingen voor alle leeftijden. Duik in vaste en wisselende tentoonstellingen in de geschiedenis van Nederland, ook wel het land van water, en bewonder de beroemde replica van het zeventiende eeuwse VOC-schip Batavia. De gids vertelt je graag over alle avonturen die men aan boord meemaakte!

Wat is er te doen in Batavialand?

Sta zelf aan het roer en ontdek alles over de IJsselkogge, graaf als archeoloog dingen van vroeger op en ontrafel geheimen in de onderwaterwereld Watermensen. Om een waterwerk, werf of schip draaiende te houden, is veel mankracht en ambacht nodig. Heb jij het in je? Test je skills als ambachtelijke smid of touwslager of ga aan de slag als ingenieur of waterbouwer en leg zelf polders en dijken aan.

Historische topstukken

Nederlandse wateren zitten vol historie. Loop langs de zestig meter lange Flevowand en bewonder geborduurde scènes die het verhaal van de vroegere Zuiderzee vertellen. Absoluut topstuk in de tentoonstelling Vergane schepen in Batavialand is een 'ventjager', een scheepswrak dat bij de drooglegging van Flevoland werd gevonden. Het wrak ging rond 1710 ten onder op de Zuiderzee en is dus een bijzonder historisch pronkstuk.

Koop nu tickets