Koop nu tickets
Bekijk iconische kunstwerken

Bewonder de kunst van de toekomst in het Stedelijk Museum

Logo van Stedelijk Museum Amsterdam

Bekijk iconische kunstwerken van Piet Mondriaan, Karel Appel en andere moderne meesters in het Stedelijk Museum Amsterdam. De collectie is gigantisch en bestaat uit meer dan 90.000(!) kunstwerken. Voor kinderen is er een lab vol leuke activiteiten.

Op het Museumplein, het kunsthart van Amsterdam, vind je het Stedelijk Museum. Het Stedelijk is iconisch: het is een walhalla voor bewonderaars van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Er zijn vaste en wisselende exposities met werken van kunstenaars als Jeff Koons, Marlene Dumas, Steve McQueen, Waldi Raad, Daan Roosegaarde.

Rijke geschiedenis

Zo uniek als de tentoongestelde kunst is, zo uniek is het museum zelf. Je doorloopt in het Stedelijk ook de rijke geschiedenis van het museum. Hier ben je wel even zoet: in de permanente opstelling alleen al zijn in totaal bijna 700 werken te zien. Tip: maak gebruik van de gratis audiotour voor extra verdieping.

Voor kinderen en families

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd iets leuks te doen. Er zijn creatieve workshops, familierondleidingen en er is een lab waar kinderen zich uit kunnen leven en eigen creaties kunnen maken. Bij tentoonstellingen worden vaak kinderboeken uitgegeven, die te koop zijn in de museumwinkel. Bezoekers tot en met achttien jaar hebben gratis toegang tot het museum, wat fijn is voor een gezinsuitje.

Let op: De collectie van rond 1880 tot 1950 is tijdelijk niet te zien. Dit betekent dat werken van bijvoorbeeld Gerrit Rietveld, Pablo Picasso, Marc Chagall, en Kazimir Malevich momenteel niet tentoongesteld worden. Deze komen terug in het museum op 10 september. De twee collectieopstellingen met kunst en vormgeving van 1950 tot nu zijn wel te zien, met onder andere Marlene Dumas, El Anatsui, en Henri Matisse.

Koop nu tickets