Koop nu tickets
Bekijk iconische kunstwerken

Bewonder de kunst van de toekomst in het Stedelijk Museum

Logo van Stedelijk Museum Amsterdam

Bekijk iconische kunstwerken van Piet Mondriaan, Karel Appel en andere moderne meesters in het Stedelijk Museum Amsterdam. De collectie is gigantisch en bestaat uit meer dan 90.000(!) kunstwerken. Voor kinderen is er een lab vol leuke activiteiten.

Op het Museumplein, het kunsthart van Amsterdam, vind je het Stedelijk Museum. Het Stedelijk is iconisch: het is een walhalla voor bewonderaars van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Er zijn vaste en wisselende exposities met werken van kunstenaars als Vincent van Gogh, Marc Chagall, Piet Mondriaan, Andy Warhol, Marlene Dumas, Henri Matisse en Charley Toorop.

Vaste tentoonstelling

De vaste collectie van het Stedelijk Museum neemt je mee door drie verschillende tijdsperiodes, waarin kunst en vormgeving verbonden worden aan maatschappelijke ontwikkelingen. Zie de opkomst van de moderne stad en het uitgaansleven van 1950 - 1980 in Yesterday Today, met werk van Jan Sluijters, Charley Toorop en Marc Chagall. En vind de invloed van massamedia en idealisme in de collectie van de jaren 50 tot 80, met foto's van beroemde betogingen. En aandacht voor vrouwelijke kunstenaars! En wat brengt de morgen? Dat zie je in derde deel Tomorrow is a Different Day. Tip: maak gebruik van de gratis audiotour voor extra verdieping.

Voor kinderen en families

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd iets leuks te doen. Er zijn creatieve workshops, familierondleidingen en er is een lab waar kinderen zich uit kunnen leven en eigen creaties kunnen maken. Bij tentoonstellingen worden vaak kinderboeken uitgegeven, die te koop zijn in de museumwinkel. Bezoekers tot en met achttien jaar hebben gratis toegang tot het museum, wat fijn is voor een gezinsuitje.

Koop nu tickets