Koop nu tickets
Op naar Museum Speelklok met 15% korting

Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!

Logo van Museum Speelklok

Stap in de wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek. Van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels: je beleeft het in Museum Speelklok!

Overal in Museum Speelklok zijn vrolijke zelfspelende muziekinstrumenten te zien en te horen. Deze muzikale gadgets met hun verschillende mechanismen bestaan al meer dan 500 jaar. Ze waren eeuwenlang de enige mogelijkheid om naar live muziek te luisteren als er geen muzikant speelde. Laat je in Museum Speelklok meevoeren met de klanken van speelklokken, speeldozen, pianola's, orchestrions en draaiorgels. Het repertoire varieert van Weense wals en tango tot smartlap en de allerlaatste hits!

Gratis muzikale rondleiding

Volg iedere dag en ieder uur (tussen 10:30 uur en 15:30 uur) een gratis muzikale rondleiding van zo'n 45 minuten! Zing en dans lekker mee zoveel je wilt, hoor de waanzinnige verhalen achter de schitterende exemplaren die je tegenkomt en leer ondertussen alles over de werking van de bijzondere zelfspelende muziekinstrumenten. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje op pad door het museum tijdens de Museum Expeditie. Ontdek De Techniekzaal, Het Herenhuis, Het Hoorspel en De Koninklijke kamer. Spannend!

Koop nu tickets