Koop nu tickets
Koop je kaartjes online!

Het Muiderslot: beleef de middeleeuwen in het echt

Logo van Muiderslot

Op het Muiderslot komt geschiedenis tot leven! Verken de torenroutes en de kasteeltuin vol bijzondere bloemen en planten. Waan je in vervlogen tijden, terwijl je rondloopt door de zeventiende-eeuwse ingerichte kamers.

Al van een afstand zie je de statige torens van het kasteel en de imposante grachten eromheen. Trots steekt het Muiderslot overal bovenuit. Ga op ontdekkingstocht in de kasteeltuin, verken de torens en bewonder alle kamers, die zijn ingericht in de stijl van de zeventiende eeuw. Verschillende routes brengen je door het geheimzinnige slot, dat vol prachtige verhalen en spannende geheimen zit.

Bezoek het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland

Het Muiderslot werd in 1285 in opdracht van heer Floris V gebouwd en is inmiddels al zo'n 125 jaar te bezoeken. Het is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland. Hoogtepunten zijn de historische routes, het sfeervolle slotplein, de prachtige kasteeltuinen, de vestingwallen en het adembenemende uitzicht over de Vecht en het IJmeer. Volwassenen duiken in de geschiedenis van het kasteel en kinderen voelen zich voor een dagje jonkvrouw of ridder.

Koop nu tickets