Koop nu tickets
Ruim € 1,- korting

Royal Delft Museum

Logo van Royal Delft Museum

Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk volledig met de hand beschilderd. Royal Delft Museum neemt je mee op een moderne reis door de wereld van het eeuwenoude Delfts Blauw.

Royal Delft/de Koninklijke Porceleyne Fles, opgericht in 1653, is de enige overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities. Breng een bezoekje aan het monumentale pand in deze prachtige Zuid-Hollandse stad.

Geschiedenis van Delfts Blauw

Royal Delft Museum neemt je mee op een moderne reis door de wereld van het eeuwenoude Delfts Blauw. Een audiovisuele presentatie over de geschiedenis en het productieproces leidt je naar een schilderdemonstratie waar je het ambacht in levende lijve ziet. Tijdens deze boeiende reis maak je bovendien kennis met de andere twee iconen van Delft: de Koninklijke familie en Vermeer. Je brengt een bezoek aan de Koninklijke collectie, die Koning Willem III in 1887 schonk aan De Porceleyne Fles, en de Eetkamer van Vermeer. Vervolgens loop je door de fabriek waar ambachtslieden aan het werk zijn en maak je het authentieke productieproces mee.

Showroom en brasserie

In de showroom bewonder en scoor je de mooiste handbeschilderde souvenirs voor thuis. Geniet vervolgens na in de brasserie met historische binnentuin met een hapje en een drankje.

Koop nu tickets