Koop nu tickets
Ruim € 1,- korting

Royal Delft Museum

Logo van Royal Delft Museum

Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk volledig met de hand beschilderd. Royal Delft Museum neemt je mee op een moderne reis door de wereld van het eeuwenoude Delfts Blauw.

Royal Delft/de Koninklijke Porceleyne Fles, opgericht in 1653, is de enige overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities.

Geschiedenis van Delfts Blauw

Royal Delft Museum neemt je mee op een moderne reis door de wereld van het eeuwenoude Delfts Blauw. Je wordt via een audiovisuele presentatie over de geschiedenis en productieproces naar een schilder demonstratie geleidt waar je het ambacht in levende lijve ziet. Tijdens de reis worden de andere twee iconen van Delft geïntroduceerd: de Koninklijke familie en Vermeer, door een bezoek te brengen aan onze Koninklijke Schatkamer en de Eetkamer van Vermeer. Vervolgens loop je door de fabriek waar ambachtslieden aan het werk zijn en maak je het authentieke productieproces mee.

Showroom en brasserie

In de showroom kun je de complete collectie handbeschilderde souvenirs bewonderen. De brasserie met historische binnentuin is perfect om na te genieten tijdens een hapje en een drankje.

Koop nu tickets