Koop nu tickets
Bestel tickets met korting

Bezoek het Voerman Museum in het pittoreske Hattem

Logo van Voerman Museum Hattem

In het Voerman Museum, in het hart van Hattem, bekijk je prachtige kunstwerken van lokale kunsthelden. Ook leer je meer over de historie van het mooie Hanzestadje. Voor kinderen is er een spannende ontdekkingstocht!

In het Voerman Museum, midden in het mooie Hattem, bewonder je de prachtige wolkenluchten van Jan Voerman senior. Hij bracht een groot deel van zijn leven door aan de IJssel en legde de indrukwekkende luchten boven het landschap vast. Jan Voerman junior, zijn zoon, was juist meer een detaillist. Hij werd bekend door de illustraties die hij voor Verkade tekende. Bewonder hun werken en kunst van andere talenten uit de omgeving in het Voerman Museum Hattem.

Historie van de Hanzestad

Naast kunst spelen historie en archeologie een grote rol in de collectie. Leer bijvoorbeeld meer over Herman Willem Daendels, die in 1786 als twintiger de opstand tegen Willem V in Hattem leidde. Het museum zelf is al een prachtig historisch plaatje: het bevindt zich in twee oude herenhuizen. Bekijk hier archeologische vondsten en leer meer over het Hattem van vroeger. Voor kinderen is er een leuke speurtocht in het museum.

Leuk: je kunt via het Toeristisch Informatiepunt Hattem een stadswandeling boeken. Zo leer je tijdens een rondleiding met een gids nog meer over het stadje.