Koop nu tickets
Bestel tickets met korting

Bezoek het Voerman Stadsmuseum in het pittoreske Hattem

Logo van Voerman Stadsmuseum Hattem

Het Voerman Stadsmuseum vind je in het hart van het pittoreske vestingstadje Hattem. Bekijk er prachtige kunstwerken van lokale kunsthelden en leer meer over de historie van het mooie Hanzestadje. Voor kinderen is er een spannende ontdekkingstocht!

In het Voerman Stadsmuseum zie je onder andere de prachtige wolkenluchten van Jan Voerman senior en zijn fraaie IJssellandschappen. Vanaf het moment dat hij in Hattem kwam wonen werd hij helemaal geïnspireerd door de landelijke omgeving. Jan Voerman junior, zijn zoon, was meer een detaillist. Hij werd bekend door de illustraties die hij voor Verkade tekende. Hun kunst vormt het hart van de collectie van het Voerman Stadsmusem. Maar je vindt er ook werk van veel andere talenten uit de omgeving en allerlei kunstwerken met Hattem als onderwerp.

Historie van de Hanzestad

Ook historie en archeologie een grote rol in het museum. Het museum zelf is al een prachtig historisch plaatje: het bevindt zich in twee oude herenhuizen. Bekijk de archeologische vondsten in de kelder en leer meer over de Klokbekercultuur. Ontdek de rol die de Geuzen in Hattem hebben gespeeld. En ontmoet de rebelse Herman Willem Daendels, die in 1786 als twintiger de opstand tegen Willem V Hattem leidde. Voor kinderen is er een leuke speurtocht in het museum.
Tip: combineer een museumbezoek met een stadswandeling onder leiding van een gids. Zo ontdek je nog meer over het stadje.

Tour voor blinden en slechtzienden

Bij de balie van het museum liggen smartphones met koptelefoon voor blinden en slechtzienden. Daarmee kunnen ook zij van het museum genieten. Terwijl ze door het museum lopen maakt de app op de telefoon contact met speciale ontvangers en horen ze een beschrijving van de kunstwerken. Compleet met 3D audio-effect. Een aantal kunstwerken mogen ook op de tast bekeken worden.

Koop nu tickets