Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk tickets

Bewonder heiligenbeelden in de heuvels van Zuid-Limburg

Logo van Museum Vaals

Gebrandschilderde ramen, klassieke plafondversieringen: het gebouw van Museum Vaals is al net zo indrukwekkend als de collectie zelf. Bewonder ruim tweehonderd prachtige heiligenbeelden in deze monumentale kloosterkapel.

In het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg vind je Museum Vaals. Bewonder hier honderden heiligenbeelden en tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel De Esch. De kapel is al een plaatje op zich, met prachtige ramen en rijkversierde muren en plafonds. met prachtige gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. Het museum noemt zichzelf ook wel een kleurrijke kijkdoos, maar dan de gigantische versie. Het grootste beeld is zo'n 3,5 meter hoog!

De Zwarte Madonna

Tegenover het museum vind je museumcafé De Zwarte Madonna. Een aanrader om je bezoek compleet te maken: je zit hier op antieke bidstoeltjes uit een echt nonnenklooster. De bar is heeft nog echte altaren, een biechtstoel en een koorbank en aan de muren hangen oude religieuze prenten, die sommige mensen uit hun schooltijd zullen herkennen.

Het Kloosterpark

Het museum ligt in een groot park, inclusief gigantisch bos. Ook hier zijn verschillende heiligenbeelden te bewonderen. Bijzonder: in de mooie Mariakapel in het park kun je een kaarsje branden.

Koop nu tickets