Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk je Zaanse Schans Card

Bezoek de oude ambachtshuisjes van de Zaanse Schans

Logo van Zaans Museum en Zaanse Schans

Bewonder de wereldberoemde groene huisjes van de Zaanse Schans en ervaar hier het oer-Hollandse leven van de 18e en 19e eeuw. Bezoek ook het Zaans Museum en de Verkade Experience en leer alles over de prachtige Zaanstreek.

Reis met de Zaanse Schans Card terug naar het kleurrijke Holland van de iconische groene huisjes, windmolens, de inpoldering, Honig, Albert Heijn en Verkade! Kijk rond in een ambachtshuisje naar keuze en ontdek in het Zaans Museum hoe zich hier, onder de rook van Amsterdam, het oudste industriegebied van West-Europa ontwikkelde.

Aan de slag in het Zaans Museum

In het Zaans Museum is veel te zien, maar nog meer te doen! Trek je werkkleding aan en help mee in de nostalgische chocolade- en koekjesfabriek van de Verkade Experience. Hier draaien de originele machines nog volop. Maak je eigen chocoladewikkel en doe de Verkade speurtocht. Verder kun je in klederdracht op de foto bij een oud vissershuisje. In de Kuiperij zie je hoe vroeger vaten en kuipen gemaakt werden.

Wat krijg je met een Zaanse Schans Card?

Met de Zaanse Schans Card haal je alles uit je bezoek aan de Zaanse Schans. Met de Zaanse Schans Card krijg je toegang tot de ambachtshuisjes, het Zaans Museum en koekjes- en chocoladefabriek de Verkade Experience. Bovendien krijg je korting op een rondvaart met Windmill Cruises en korting in deelnemende winkels en restaurants.

Koop nu tickets