Koop nu tickets
10% korting op al je tickets

Stadswandeling Vlissingen: ontdek alles over de Zeeuwse stad

Logo van Stadswandeling Vlissingen

Op zoek naar een interessante stedentrip? Denk dan eens aan het Zeeuwse Vlissingen! Kies één van de boeiende stadswandelingen met gids en ontdek alles over deze mooie plek aan de Westerschelde.

Wie de Nederlandse geschiedenisboeken induikt, komt Vlissingen vaak tegen. De stad op het eiland Walcheren heeft wat je noemt een rijke historie. Zo was het een belangrijke uitvalsbasis voor zeehelden tijdens de Gouden Eeuw, het centrum van de Watersnoodramp én het slagveld voor de Slag om de Schelde. Wil je er meer over weten? Boek dan snel een stadswandeling met gids!

Stadswandeling Vlissingen

Tijdens de Stadswandeling Vlissingen kom je op de mooiste plekjes van de stad. Ontdek de mix van oude patriciërshuizen en moderne architectuur, wanneer je vanaf de Oude Markt samen met een lokale gids begint aan je ronde van zo'n anderhalf uur. Je hoort, terwijl de meeuwen overvliegen, alles over de uitdagingen die de Vlissingers in het verleden voor de kiezen kregen. Komt erachter waarom de inwoners hier zo veerkrachtig zijn.

Bevrijdingsroute: De Slag om de Schelde

Wist je dat de Slag om de Schelde de grootste veldslag op Nederlandse bodem was tijdens de Tweede Wereldoorlog? Op 1 november 1944 begonnen de geallieerden aan het laatste deel van hun missie om via de Schelde op te stomen naar de Antwerpse haven. Tijdens een indrukwekkende wandeling vertelt een lokale gids je er alles over. Onderweg kom je langs gevechtslocaties en tonen foto's je beelden van de situatie 76 jaar geleden.

Zonnetrein

Het is ook mogelijk om je wandeling te combineren met een ritje in de Zonnetrein. De Zonnetrein brengt je door weer een ander deel van Vlissingen, waaronder de Boulevard. De trein rijdt op zonne-energie en is grotendeels van glas, waardoor je de hele rit een goed uitzicht hebt. Door de stad zijn acht haltes te vinden, waar je in en uit kunt stappen.

Koop nu tickets