Koop nu tickets
Gratis kopje koffie bij je ticket

Ontdek alles over de tulpengekte

Een tulpenbol was ooit meer waard dan een Amsterdams grachtenpand. Het klinkt gek, maar toch was het zo. In Museum De Zwarte Tulp duik je midden in de tulpengekte en de zoektocht naar de zwarte tulp. Een zoektocht die eeuwen duurde.

De geschiedenis van de tulpen in ons landje is fascinerend. Waarom werd een bloembol uit het Ottomaanse Rijk zo belangrijk voor Nederland en wat voor rol speelden virussen daarin? Fascinerende verhalen die je kunt ontdekken in Museum De Zwarte Tulp. Natuurlijk zie je ook overal tulpen. Van de groeiende en bloeiende tulpen in de tuin tot de schilderijen en tekeningen binnen.

Wereldberoemd

De bloembollen uit Nederland zijn nog steeds wereldberoemd en worden over de hele wereld verkocht. Waarom doen bloembollen het juist in de Bollenstreek zo goed? Ontdek het tussen de oude werktuigen in het museum. Hier zie je hoe de bollenteelt vroeger gebeurde en wat er veranderde door de eeuwen heen. Ontdek ook de 'moordenaar', een werktuig dat zo zwaar was, dat de landarbeiders er eigenlijk niet mee wilden werken.

Speur en win een leuke prijs

Voor kinderen is er de speurtocht 'Speur je wijs, altijd prijs'. De speurtocht voert ze langs allerlei leuke weetjes, eeuwenoude prenten en kunstobjecten geïnspireerd door de tulp. Daartussen ook een minipanorama van de bollenvelden. Sta in het midden en kijk uit over pittoreske dorpjes en kleurige bollenvelden, waar landarbeiders aan het werk zijn. Na afloop van de speurtocht krijgen de kinderen een leuk prijsje mee naar huis.

Koop nu tickets