Koop nu tickets
Koop gemakkelijk je tickets!

Ontdek vrijmetselarij in het Vrijmetselarij Museum

Logo van Vrijmetselarij Museum

Mysterieus broederschap? Nee hoor, valt best mee. In het Vrijmetselarij Museum ontdek je wat vrijmetselarij nou écht inhoudt. In dit museum bewonder je voorwerpen en kunstwerken die de Nederlandse vrijmetselarij door de eeuwen heen laten zien.

Vrijmetselarij klinkt misschien een beetje geheimzinnig, maar in het Vrijmetselarij Museum ontdek je wat het nou eigenlijk is. Vrijmetselarij bestaat in Nederland sinds 1734. De Orde van Vrijmetselaren is een democratische vereniging. Vrijmetselarij staat voor vrijheid van denken, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid. Vrijmetselaren vinden meningsverschillen niet vervelend, maar juist een verrijking! Het doel van vrijmetselarij is persoonlijke ontwikkeling - voor jezelf en om de wereld om je heen verder te helpen.

Vrijmetselarij Museum

In het Vrijmetselarij Museum ontdek je wat vrijmetselarij in de praktijk inhoudt. De collectie geeft een beeld van de Nederlandse vrijmetselarij vanaf de achttiende eeuw tot nu. Bekijk schootsvellen (een ritueel kledingstuk), schilderijen, curiosa en maçonnieke kunst. Hier stap je in een totaal andere wereld. Naast de vaste collectie is tot april 2020 de tentoonstelling Avontuur in Azië, vrijmetselarij als een wereldwijd netwerk sinds 1734 te zien.

Historische bibliotheek

De historische bibliotheek van de Orde is één van de grootste en belangrijkste vrijmetselarij bibliotheken ter wereld. Deze bibliotheek is alleen op afspraak toegankelijk. Niet alleen voor studie; ook voor een eerste indruk ben je welkom.

Koop nu tickets