Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk tickets

Bewonder Brabantse meesterwerken in Het Noordbrabants Museum

Logo van Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum koestert en presenteert kunst en cultuur uit Brabant. Met in het middelpunt Vincent van Gogh, de wereldberoemde kunstenaar wiens roots in Noord-Brabant liggen. Bewonder hier zijn kunst en andere bijzondere kunstwerken.

Grote meesters uit Brabant en jong talent uit de provincie; in Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch hebben hun kunstwerken een prachtig plekje. In de sfeervolle paleiszalen en moderne tentoonstellingsruimtes van dit oude stadspaleis zijn werken te zien van Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Maar ook hedendaagse en surrealistische kunst. Dwaal door de zalen, bewonder de kunstwerken in diverse paviljoens en ontdek het verleden en heden van Brabant.

Brabantse kunst en cultuur

Van Gogh was dol op Brabant. Waar hij ook heen reisde, de provincie zat in zijn hart. Geen wonder dat Het Noordbrabants Museum de schilder zijn eigen paviljoen heeft gegeven, waar Van Goghs werken uit de eigen collectie permanent te zien zijn. Ook kunstenaar Jan Sluijters heeft een permanente tentoonstelling in het museum. De geboren Bosschenaar is een meester van het Hollands modernisme en Het Noordbrabants Museum bezit een grote collectie van zijn werk. Naast kunst is er ook veel historie uit Brabant te zien, onder meer in Het Verhaal van Brabant: een reis door het verleden en heden van de provincie. Leuk voor kinderen!

Koop nu tickets