Koop nu tickets
Bezoek kasteel Doorwerth

Dwaal door het imposante kasteel Doorwerth

Logo van Kasteel Doorwerth

Een paar passen over de ophaalbrug van kasteel Doorwerth en je bent in de Middeleeuwen! Hoe leefden de mensen toen op het landgoed? Neem een kijkje in het stoere kasteel, in de middeleeuwse keuken en de gevangenis met het griezelige spijkerplafond.

Op een strategische plek in de uiterwaarden van de Rijn vind je het indrukwekkende kasteel Doorwerth. Een kasteel met een veelbewogen geschiedenis van enkele eeuwen. Na meerdere verwoestingen en restauraties schittert het weer als in 1650. Hoe het er toen aan toe ging? Dat kun je zien in de ingerichte vertrekken, zoals de ridderzaal en de eetkamer. In de middeleeuwse keuken ruik je de geuren van toen. En wie durft er in de gevangenis te kijken of op zoek te gaan naar de metershoge beer?

Speurtocht door het kasteel

Een kasteel spreekt vanzelf al tot de verbeelding van kinderen, maar met de speurtocht wordt een bezoekje aan kasteel Doorwerth nog leuker! Ga op zoek naar het tafelzilver wat Jan Vinken heeft gestolen - het bestek wijst de weg... Of kom alles te weten over het leven op het kasteel met de Ontdekkingstocht. Voor de kleinsten is er een plaatjeszoektocht waarmee ze het kasteel verkennen.

Museum

Kasteel Doorwerth laat niet alleen het leven op het kasteel zien en de mooie ingerichte vertrekken, maar ook de collectie van het Nederlands Jachtmuseum en de Nationale Bosbouwcollectie. Hier zijn onder meer veel jachttrofeeën te zien, waaronder een metershoge beer! Ook Museum Veluwezoom is onderdeel van het kasteel. Hier kun je het werk van kunstenaars uit deze regio bewonderen.

Kasteelcafé

Na een bezoek aan het kasteel of een wandeling in de mooie omgeving wacht er in Kasteelcafé De Zalmen een kopje koffie met wat lekkers. Of een heerlijke lunch.

Koop nu tickets