Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk je tickets

Groene parel in Rozendaal: Kasteel en park Rosendael

Logo van Kasteel en park Rosendael

Landgoed Rosendael is een groene hemel op aarde. Bewonder mooie kunstwerken gemaakt van schelpen, ontwijk de verraderlijke Bedriegertjes en wandel door het verleden in dit prachtige kasteel.

Ooit woonden hier de graven en hertogen van Gelre. Nu is kasteel en park Rosendael een betoverend dagje uit. Een statig landgoed vol verrassingen. Wandel over geheime paadjes, probeer de Bedriegertjes te ontwijken die ineens water spuiten wanneer je over ze heenloopt en bewonder kasteelvertrekken vol prachtige, historische spullen. Alles hier ademt rijkdom en historie en het lijkt net of de oude bewoners elk moment thuis kunnen komen.

Avontuur voor kinderen

Kasteel en park Rosendael is hartstikke leuk voor kinderen! Buiten verstoppen ze zich in de mooie tuin achter de waterval, steken ze via de kettingbrug de beek over en ontwijken ze de verborgen fonteintjes onder de mozaïekvloer, de Bedriegertjes! Met de Beleef!plattegrond speuren ze het park en het kasteel af. Zoek samen naar waterdiertjes in de bosvijver of trotseer het blotevoetenpad. Ook leuk: binnen in het kasteel kunnen ze een lesje tafelmanieren volgen. Dat moesten de kinderen van de kasteelbewoners vroeger ook.

Tip: bij Oranje-rie Rosendael geniet je van medio mei tot medio oktober van een prachtig uitzicht over de rozentuin en een lekkere lunch of een kop koffie.

Koop nu tickets