Koop nu tickets
Boek je tickets online

Verken het mooie kasteel Hernen uit de 14de eeuw

Logo van Kasteel Hernen

In de middeleeuwen was Kasteel Hernen een luxe woning, in de jaren zestig van de vorige eeuw was het de filmlocatie van de populaire tv-serie Floris. Tegenwoordig is het een leuk dagje uit! Ga je mee op avontuur door het oude kasteel?

Middeleeuwse kastelen die nog helemaal intact zijn, hebben we in Nederland niet veel meer. Maar gelukkig staat Kasteel Hernen nog als een krachtige eyecatcher in de groene Gelderse natuur overeind! Compleet met binnenplaats en dikke muren. Je waant je hier in vervlogen tijden. Kasteel Hernen is een geliefde uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers in de omgeving.

Te doen en te zien

Bijzonder in het kasteel zijn de originele wapensteen uit de 16de eeuw en de portretten van oorspronkelijke bewoners. Ook zijn er archeologische vondsten uit de omliggende gracht te bewonderen. Tijdens openingstijden kun je zelf met een pratende lamp het kasteel verkennen en kom je van alles over de geschiedenis en de vroegere bewoners te weten. Deze audiotour is er in een versie voor volwassenen en in een versie voor kinderen. Er worden ook geregeld leuke extra activiteiten georganiseerd voor kinderen. Hier wordt soms een kleine meerprijs voor gevraagd.

Geschiedenis Kasteel Hernen

Wist je dat Kasteel Hernen officieel geen kasteel maar een omgrachte burcht is? Het bouwwerk uit de 14de eeuw heeft unieke overdekte weergangen en ligt in een prachtige omgeving. Rondom het kasteel vind je bossen, grasvelden, rivierlopen en een eigen molen; de Hernense Molen. Vroeger woonden adellijke families op het kasteel. De laatste eigenaar was mevrouw A.M. Metelerkamp van Bronkhorstden Tex. Haar dochter schonk het kasteel en de tuin in 1940 aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd hier de tv-serie Floris opgenomen, waarin Rutger Hauer de hoofdrol speelde.

Koop nu tickets