Koop nu tickets
Boek gemakkelijk tickets

Waan je in de achttiende eeuw in huis Zypendaal

Logo van Huis Zypendaal

Huis Zypendaal is een plaatje. Vroeger het thuis van één van de rijkste families van Arnhem, de Brantsen. Het achttiende-eeuwse interieur is grotendeels nog intact; de familieportretten hangen zelfs nog aan de muur. Wandel ook door de prachtige tuin!

Echte Arnhemmers noemen huis Zypendaal liefkozend hun 'kasteeltje', maar het is officieel een buitenplaats. Hier woonde vroeger de familie Brantsen, een rijke regentenfamilie uit Arnhem. Hun portretten horen nog bij de vaste collectie, die op de eerste verdieping van het landhuis tentoongesteld wordt. Een van de topstukken van huis Zypendaal is het beroemde Mannetje van de Zyp, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

Siertuin en park

Tussen de oranjerie en koetshuis tegenover huis Zypendaal ligt een siertuin. De tuinen en het park van Zypendaal zijn een romantische mix van Franse en Engelse landschapsstijl. Watervalletjes, fonteinen, kabbelende beekjes. Het park is een wandeling meer dan waard. De oranjerie en het koetshuis werden vroeger door bewoners gebruikt om paarden en planten in onder te brengen. Tegenwoordig zijn het kantoorpanden.

Koop nu tickets