Koop nu tickets
Boek online tickets

Geef mij maar Amsterdam!

Logo van Amsterdam Museum

Amsterdam: een wereldstad die tegelijkertijd klein en eigenwijs is. In het monumentale pand van het Amsterdam Museum ontdek je hoe de stad is ontstaan, wat onze hoofdstad allemaal al heeft meegemaakt en wat nou écht typisch Amsterdams is.

Amsterdam is de stad van Cruijff, Rembrandt, Ajax, de VOC. De stad van ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit. In de vaste tentoonstelling Amsterdam DNA leer je het verhaal van de stad binnen een uur kennen. Op eigen tempo met een audiotour, die al geschikt is voor kinderen vanaf vier jaar.

Voor kinderen

In het gebouw van het Amsterdam Museum zat vier eeuwen lang het Burgerweeshuis. Met de permanente expo 'Het Kleine Weeshuis' wordt deze bijzondere geschiedenis tot leven gewekt. Hoe zag het leven in een Amsterdam weeshuis er vroeger uit? Ontdek het zelf. Weesjongen Jurriaan neemt bezoekers mee en laat zien wat er achter de weeshuispoorten gebeurde. 'Het Kleine Weeshuis' is leuk voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

Amsterdam Galerij

Hoe werelds Amsterdam is, zie je in de Amsterdam Galerij van het museum. Hier bewonder je 'Mijn Stad: Een feest van verscheidenheid'. Een meterslang tapijt dat alle 179 nationaliteiten van Amsterdammers laat zien. Zo rijk en divers is onze hoofdstad! 'Mijn Stad' is gratis toegankelijk en iedereen is welkom om over het tapijt te lopen.

Koop nu tickets