Koop nu tickets
Bestel snel tickets

Verwonder je in het Nationaal Tinnen Figuren Museum

Logo van Nationaal Tinnen Figuren Museum

Ze zijn klein van stuk, maar weten je desondanks te imponeren, de duizenden tinnen figuurtjes in het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Langs indrukwekkende taferelen voeren ze verraste bezoekers mee de geschiedenis in. Ook leuk voor kinderen!

Tinnen figuren waren vroeger alleen te vinden op kinderkamers. Ze hielpen kinderen de wereld om zich te begrijpen en werden door kleine handjes in allerlei opstellingen gezet om alledaagse situaties na te spelen. In de kinderkamer van nu zul je ze niet meer tegenkomen, maar in het Nationaal Tinnen Figuren Museum des te meer. Het museum heeft een collectie met wel 125.000 modelfiguren. En daar zitten zoveel verschillende figuurtjes tussen dat je blijft kijken!

Slag bij Waterloo

Tinnen soldaatjes marcheren de hele dag door op marcheermachines en prachtig gedecoreerde figuurtjes pronken als echte kunstwerken in de vaste expositie van het museum. In de historische diorama's van wiskundeleraar dr. W.G.L. Wieringa verbeelden tinnen figuurtjes bijzondere momenten uit de Europese en vaderlandse geschiedenis, zoals de Slag bij Waterloo. Aan de hand van deze diorama's gaf hij zelfs eens een geschiedenisles aan Prinses Beatrix!

Leuk voor kinderen

Een bezoek aan het Nationaal Tinnen Figuren Museum is ook leuk voor kinderen. De verschillende diorama's

Koop nu tickets