Koop nu tickets
Boek vooraf je tickets

Museum In 't Houten Huis

Logo van Museum In 't Houten Huis

Ontdek in Museum In 't Houten Huis alles over de rijke historie en cultuur van De Rijp. Het dorp ligt op Schermereiland, een voormalig eiland tussen de Schermer en de Beemster. In de 17e eeuw werd De Rijp rijk met haringvisserij en walvisvaart.

In het pittoreske gebouw van Museum In 't Houten Huis - waar vroeger een weeshuis zat - duik je in de interessante geschiedenis van het dorp De Rijp. Dit dorp was in de 16e en 17e eeuw een welvarende parel aan De Beemster en De Schermer, op Schermereiland. In het museum leer je de zeevarende bewoners van vroeger kennen en ontdek je hun impact op het dorp en de omgeving.

Leuk voor hele gezin

Museum In 't Houten Huis is leuk voor het hele gezin. Volg bijvoorbeeld samen leerzame en leuke zoek- en zwerftochten door het museum en los opdrachten en vragen op die je onderweg tegenkomt. Voor kinderen is er ook is een koffertje vol vragen. Hierdoor leren ze hoe ze een kompas kunnen gebruiken en hoe je de grootte van een walvis uit kunt rekenen. De tochten en het koffertje zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Koop nu tickets