Koop nu tickets
€2,- korting op je tickets

Nederlands Transport Museum: van tractor tot vliegboot

Logo van Nederlands Transport Museum

Bewonder alle voer-, vlieg- en vaartuigen van door de jaren heen in het Nederlands Transport Museum. Van tractor tot vliegboot en van oldtimers tot straaljagers: je vindt ze hier allemaal onder één dak.

Te land, ter zee en in de lucht: transport kent een rijke historie, in allerlei vormen. De echte highlights van onze transportgeschiedenis zie je terug in het Nederlands Transport Museum. Van statige oldtimers tot vliegtuigen van defensie en tractors van lokale boeren. In Nieuw-Vennep vind je ze allemaal onder één dak! Er wordt regelmatig iets geschonken aan de collectie, dus je bezoek is elke keer anders.

Voor kenners en leken

Voor echte kenners is dit museum een waar walhalla, maar ook transportleken kunnen de collectie waarderen. Zo zie je in het museum de beroemde Griezelbus uit de boeken van Paul van Loon - inclusief griezelquiz - en bewonder je nostalgische items zoals een ouderwetse Shell pomp en een vélocipède (één van de eerste fietsen). Bekijk ook stoere militaire tanks, een oude akkerschuit en oude stadsmetro's.

Moderne en klassieke topstukken

Tot de absolute topstukken behoren onder andere een replica van de Fokker Spin, een tweemotorige Fouga Magister CM170 jager, het oorlogsvliegtuig Cessna AT-17 Bobcat en de iconische zonneauto Nuna5.

Koop nu tickets