Koop nu tickets
Stap aan boord en vaar mee

Zo wonderschoon is Lauwersoog! Vaar je mee?

Logo van Beleef Lauwersoog

Beleef Lauwersoog! Hier ontdek je het natuurgebied Lauwersmeer en vaar je zo richting de Wadden. Stap aan boord van een rescueboot voor een onvergetelijke vaartocht of spot zeehonden vanaf het water tijdens een rondvaart.

Van het Waddengebied tot Nationaal Park Lauwersmeer: Lauwersoog is omringd door prachtige en unieke natuur. Stap aan boord van een vaartocht - of liever, experience - van Beleef Lauwersoog en maak een dag op het water mee om nooit te vergeten!

Rescueboot Experience

Een ongekend avontuur op zee! Met de Rescueboot Experience verken je delen van de Waddenzee en de Noordzee. Laat je spullen achter bij Waddenpaviljoen De Noorman en stap aan boord van de stoere rescueboot. Met afwisselende snelheden vaar je langs de hotspots op zee en leert de schipper je van alles over het gebied. Leer bijvoorbeeld over het belang van het Westgat en de bijhorende gevaren. Onderweg zwaai je natuurlijk enthousiast naar vissers terwijl je aan ze voorbij raast en passeer je het pittoreske Schiermonnikoog.

Zeehonden spotten

Een uniek gezicht: zeehonden in hun natuurlijke habitat spotten. Ga mee uit varen op de rescueboot met een intiem gezelschap van maximaal 12 personen. Je kunt je spullen achterlaten bij het startpunt, Waddenpaviljoen De Noorman. Vervolgens vaar je naar de Waddenzee richting de blootliggende zandbanken. De schipper deelt onderweg allerlei weetjes over zeehonden en over de Wadden. Omdat de boot zo klein is, kun je héél dichtbij de zeehonden komen. Bijzonder!

Koop nu tickets