Koop nu tickets
Geniet van oer-Hollandse vergezichten!

Bezoek de oer-Hollandse molens aan de Zaanse Schans

Logo van Wereld van Windmolens - combiticket

Waan jezelf in een ansichtkaart terwijl je uitkijkt op prachtige windmolens. Loop rond in Wereld van Windmolens aan de Zaanse Schans en leer alles over deze beeldbepalende blikvangers. Vergeet tijdens je tripje vooral je fotocamera niet!

Vraag een willekeurige toerist naar iets typisch Nederlands en de kans groot dat 'ie op de proppen komt met tulpen, klompen of... molens. Bezoek prachtige oer-Hollandse landschappen in de Wereld van Windmolens aan de Zaanse Schans en bekijk de iconische bouwwerken ook van binnen. Verwonder je over de kracht van deze gigantische gevaartes en leer alles over de geschiedenis van drie eeuwen Nederlands erfgoed en de waarde voor de het reilen en zeilen van ons land, Vergeet vooral je fotocamera niet!

Nederland op zijn mooist

De molens zijn alleen al vanaf de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Hollandser wordt het niet. Maak een schitterende wandeling door de polder en vergaap je aan waanzinnige vergezichten op één van de meest gefotografeerde plekken van ons land. Wat een bezoekje aan de Wereld van Windmolens extra bijzonder maakt, is dat je een kijkje neemt in molens die nog gewoon in gebruik zijn. De kans is groot dat je daarbij de molenaar tegen het lijf loopt, die je dolgraag álles vertelt over zijn werk.

Bezoek het Molenmuseum

Maak rondom je wandeling ook een stop in het nieuwe Molenmuseum. Ontdek alles over de historie van de gigantische windvangers en laat je rondleiden door de virtuele gidsen die overal in het museum opduiken. Niet te missen tijdens je bezoek is het imposante elf meter brede panoramaschilderij, waarop de Zaanse molens uit het jaar 1800 staan afgebeeld. Laat je meenemen in een interactieve maquette, die je meevoert langs maar liefst 1100 (!) windmolens in de Zaastreek en bekijk op de bovenverdieping wisselende films en exposities. Sluit je bezoek aan de Zaanse Schans af met een adembenemend uitzicht over de polder.

Koop nu tickets