Koop nu tickets
Bestel direct met korting!

Volg oer-Hollandse workshops bij de Simonehoeve!

Logo van Simonehoeve

Bij Kaasboerderij en Klompenmakerij Simonehoeve volg je typisch Nederlandse workshops! Tover een blok hout om tot klomp, maak je eigen kaarsen, boerenkaas of ijs. Schiet om je dag af te maken ook nog een gave foto in klederdracht. Dat wordt leuk!

Voor een oer-Hollands dagje uit ga je naar de Simonehoeve in Katwoude, onder de rook van Volendam. Op deze kaasboerderij en klompenmakerij leer je de kunst van oude ambachten zoals het maken van boerenkaas en klompen. Superleuk voor een gezellige vriendinnenmiddag of quality time met het hele gezin.

Hollandse ambachten

Wanneer je iemand in het buitenland vraagt naar iets typisch Nederlands, is de kans groot dat die op de proppen komt met 'kaas' en 'klompen'. En daar zijn ze bij Simonehoeve trots op! In de kaasmakerij vertelt een instructeur in klederdracht je alles over het productieproces voor boerenkaas. En het leukste van een workshop is... je mag ook zelf aan de slag! Toch liever in de weer met een blok hout? Leer dan de fijne kneepjes van het klompen-maak-vak!

Lenteworkshops

Maar ook voor een workshop kaarsen maken, macramé, mozaïek of ijs maken, ben je in Katwoude aan het juiste adres. Ben je er nog niet helemaal uit? Bestel dan een voucher voor een Lenteworkshop en kies op je dooie gemakje wat je wilt gaan doen. Uiteraard krijg je ook een rondleiding over de boerderij en een warme kop koffie of thee of limonade.

Kinderworkshops

Ook als je iets leuks wilt doen met de kinderen is de Simonehoeve heel geschikt. Voor de kleintjes zijn er aangepaste workshops klompen schilderen, kaarsen maken, mozaïek, macramé en ijs maken. Smikkelen!

Foto in klederdracht

En wat mag écht niet ontbreken als je in de buurt van Volendam bent? Precies... een foto in klederdracht! Je krijgt deze plaat natuurlijk mee naar huis (23 bij 15 centimeter) en je mag zelf ook nog helemaal los met je eigen camera. Scoor een fijne herinnering voor op de schoorsteenmantel.

Koop nu tickets